En okunnig rektor

http://svt.se/embededflash/2418501/play.swf

Jag har tidigare berättat att mobbning sker i högre utsträckning på mindre orter/samhällen, där alla känner alla och ryktena lättare sprids. Här i klippet är ett bra exempel på det, där flera elever mobbats på samma skola och vad gör skolan? Jo, slår ifrån sig kritiken om att det skulle gälla mobbning, för enligt rektorn var det att dessa fall sker vid enskilda händelser, med flera olika elever som varit inblandade. Kanske ett riktigt bra bevis på att inte ens en rekor vet vad mobbning innebär.. Skolan har fått många anmälningar ifrån BEO, var av en elev redan fått skadestånd.

Förra veckan skickade jag iväg namninsamligen om obligatorisk kurs på lärarprogrammet till utbildningsuttskottet. 72 personer hade skrivit under, vilket inte var speciellt mycket, men det borde ge något i alla fall. Jag har gjort mitt i min makt gällande detta nu.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En okunnig rektor

 1. frekar06 skriver:

  Det stora problemet är att dessa rektorer har en enorm makt och uppenbarligen ingen som ordentligt kontrollerar att dom faktiskt gör vad dom ska göra. Skolinspektionen och Beo har inte resurser till det. Frekar06

  • Björn Hultman skriver:

   Precis, sorgligt att en rektor har så stor makt och kan göra i princip vad de vill.

 2. Hanna skriver:

  Hur kan man ens svara så idiotiskt att ”det handlar om enskilda kränkningar” och därför är det inte mobbning? Jag får ont i magen. Bra inlägg!

  • Björn Hultman skriver:

   välkommen till den bittra verkligheten :(Hanna, jag tror inte riktigt du förstått hur illa det ser ut i samhället.

 3. Blåvit skriver:

  Hej igen! Detta är hemskt, rektorerna måste ta sitt ansvar! Lärarna med, hur kan en elev få bli slagen i klassrummet utan att någon reagerar? Idioter! Det står i läroplanen lpo94 och lgr att man ska skapa en trygg miljö för eleverna, att ingen ska behöva känna sig kränkt, att skolan SKA motverka mobbning! Att höra denna video är 2 elever från samma skola – mobbade, slagna och ändå gör skolan inte något. Kanske ett nytt lagförslag med fängelse för de rektorer som missköter sin post som rektor? USCH USCH mår illa..

  • Björn Hultman skriver:

   fängelse låter lite hårt :)Räcker isåfall med avstängning ett tag eller liknade. Ja, vad det står i lagen skiter rektorerna fullständigt i. Välkommen till bittra verkligheten 😦

 4. Julia skriver:

  De hittar alltid något fegt sätt att skylla ifrån sig på. ”Olika uppfattningar om vad som har hänt.” Den har man hört tusentals gånger..Sv: Tack, vad kul att du gillar texten. Jo, jag vet att det är så.. Det är underbart att det finns guldklimpar som du! Kämpa på!

  • Björn Hultman skriver:

   Japp, det är därför viktigt att lyssna på den utsattes version, ingen ska ens behöva känna sig kränkt.

 5. Björn Hultman skriver:

  Att anse att det inte är mobbning när det är enskilda händelser med olika elever varje gång, är att anse att mobbning skulle vara en konflikt. Sånt blir jag rasande för att man ser det som en konflikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s