Regeringen, skärp er nu!

Gång på gång visar regeringen att de endast tänker kortsiktigt. Nu har de tyvärr beslutat att det ska vara möjligt att införa betyg i skolk/närvaro för eleverna från 2012. Men herregud, har folk inte förstått orsakerna till vad skolk kan vara? En mobbad elev som inte orkar gå till skolan ska alltså få ett straff för att den inte pallat med mobbningen, alltså ytterligare en kränkning i sig att få sämre betyg pga det. En mobbad elev har redan tillräckligt svårt med att få bra betyg i vanliga ämnen. Är detta ett skämt eller? Tror man seriöst att betyget IG i närvaro skulle göra att eleverna kommer till skolan.. Ta reda på orsakerna till skolket istället, det kan vara att man har en dålig familj där föräldrarna super sig fulla varje dag och man måste ta hand om hemmet osv. Läs AB:s artikel här.

Varför måste politiker bara tänka enormt kortsiktiga lösningar? Har de ingen som helst empati för utsatta elever?

Nej, Björklund visade inte någon som helst empati när jag satt i direktsändning och berättade att jag tom hade försökt ta mitt liv pga långvarig mobbning.

björklund

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Regeringen, skärp er nu!

 1. Pierre skriver:

  Det här va gammalt Björn. Regeringen skiter fullständigt i alla elever som mobbats/mobbar. Yesterdays news my friend

  • Björn Hultman skriver:

   Nej, det är klart jag vet att det inte är någon nyhet. Men jag menar bara att någon stans måste ju gränsen gå, man måste ju sätta ner foten. Håkan (S) vet i alla fall vad orsakerna till skolk kan vara. Han är ju emot förslaget.

 2. Nathalie skriver:

  Ber om ursäkt att jag inte har besökt din blogg på ett tag, men har typ inte haft så mycket tid över. Skolan tar över mitt liv!Alltså, dom är helt vrickade. Dom tror att allt kommer bli bra efter ett tag, men sanningen är att det bara blir värre. Någon borde fan banka vett i skallen på dom så att dom fattar. 😦

 3. frekar06 skriver:

  Detta förslag är helt sanslöst. Som blivande lärare anser jag att detta undergräver betygssystemet. Betygen ska spegla vilka kunskaper eleverna har i de olika ämnena (vilket man i och för sig kan diskutera om de gör idag) och inget annat.

 4. Pingback: Bedömning, examination och en skola för alla | Frekar06 Blogg

 5. Moa skriver:

  precis det första jag tänkte på… när jag skolkade som mest var i sjuan, ett av mina två värsta år i skolan mobbingsmässigt sett… fast det bokfördes inte som skolk eftersom jag vaknade på morgonen med ont i magen. och när jag blivit sjukanmäld gick magontet konstigt nog alltid över…

  självklart ska man ta tag emot mobbing och inte bara se förbi att eleverna skolkar för att de är mobbade, men det hjälper knappast att man får sämre betyg av det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s