Fokuset på vuxna är viktigt!

Jag får en del mail ifrån föräldrar som nästan har gett upp hoppet om en skolan som inte är villig att samarbeta med offrets familj, är det extremt viktigt att föräldrarna aldrig ger upp striden om sitt barns rätt att ha det bra. Ibland kan tron och hoppet försvinna hos familjen när ingenting händer och det går i samma spår. Men det gäller att aldrig sluta tro på en framtid, slutar vi tro finns inte ens möjligheten till förbättring. I filmen ”Änglavakt” handlar det just om tron och dessutom att allmänheten utifrån hjälper till, när en familj har problem. Man ska alltid komma ihåg att rätten/lagen är alltid på offerfamiljens sida. Det sorliga är att rektorn har så stor makt över allt, så det gäller att få den att inse felet som skolan gör. Får man inte igenom sin strid kan man ju anmäla det till BEO.

Lyckas man även gå ihop sig fler i ett gäng mot skolan och rektorn, blir det lättare att få det genomfört. Precis så är det med mobbaren, går fler emot mobbaren, ju lättare stoppar vi mobbningen. Det är extremt tungt för hela familjen i en mobbnings situation, föräldrarna känner oftast att de inte räcker till. Men det handlar om att övertyga och få skolan till att ändra tänk, få dom att ta all kränkningar på allvar. Man ska kolla deras likabehandlingsplan, är det brister i den så se till att gemensamt ändra den.

Men åter igen, ditt barns rättighet till en trygg och bra skola ska genomföras. Jag kände enorm meningslöshet när jag var utsatt, jag trodde aldrig på att jag kunde bli fri ifrån mobbningen, därför är det exta viktigt att iallafall föräldrarna har tron kvar. Men i nästan alla fall finns det faktiskt ett ljus till slut. Om inte på grundskolan, så finns det i alla fall det när man börjar gymnasiet, som är en nystart på allt. 

Det är lätt att fokusera på barnens felaktiga beteende. Men grunden är att vi vuxna har gjort fel från början. Är det någon förälder som läst min blogg och fått ordentligt med hjälp med sitt utsatta barn, tackvare denna blogg? Skriv gärna och berätta och dela med er av att det finns hopp!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fokuset på vuxna är viktigt!

  1. Anonym skriver:

    De flesta lärarna bara blundar. Jag fick ingen hjälp, inte av kurratorn som jag var lovad hjälp av! Vad hände med typ ”små saker kan också göra ont” och lärarnas mobbningsystem, alla lärare bara blundar, jag sa till om vad som hände men de sa bara att ”det kan kännas så” och sen sket de helt fulländigt i hur jag mådde! När de agerade så så började jag känna mig övergiven och började bara må ännu sämre. Jag har och kanske aldrig kommer att repa mig igen, man mår faktisk dåligt prickvis fortfarande för att man aldrig kommit över det. Islutändan var de jag som pratade med rektorn personligen och krävde att få byta klass!, som jag var lovad att få göra 2 år innan, och först då fick jag det. Sånna som du borde de finnas fler av och jag skulle väldigt gärna ha en eller flera på skolan:)

    • Björn Hultman skriver:

      Det är sorgligt hur verkligheten ser ut och att det är så vanligt att vuxna väljer att blunda. Hur tänker man när man skiter i ungas månde? Jo, det borde verkligen finnas fler som håller på med det jag gör. Tanken är ju att jag ska sprida inspiration för läsarna att dom ska göra något större i vardagen. Det dåliga är ju att lärare inte har kunskap om ämnet, var av den anledningen förnekar eller bagatelliserar problemet. De prioriterar tyvärr också annat före, vilket är enormt sorgligt.Nu har du inte berättat hur gammal du är och hur länge sedan detta hände om det sker nu eller ej. Men hur som helst bör du gå på samtalsterapi för att bli av med lite av det förflutna. Har man det inom sig så kan det komma upp flera gånger många år efter i tex drömmar eller flachback.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s