Hjälp samhället genom att agera praktiskt!

Kul att så många läsare läste bloggen efter artikeln. Antalet läsare gick upp med 60-70 st. Jag måste vara lite fräck och säga att jag ändå inte riktigt blev nöjd med det. Jag har högre mål än så, kanske förväntar jag mig för mycket av att svenska folket vill göra något. Det som gör min artikel unik mot alla andra artiklar om olika mobboffer, är ju att jag arbetar aktivt med ämnet. Att inte fler folk är nyfikna på att veta mer om mitt arbete, föreläsningar eller kommentera mer personligen till mig, det tycker jag är skandal. Alla säger att jag är stark, jag anser bara göra mitt jobb, varje persons plikt att agera och göra något. Civillkurage!

Vi kan inte bara diskutera en gång om detta ämne, utan vi måte även agera praktiskt och inte bara tänka tanken om att göra något. Tanken är ju också att flera ska göra samma sak som mig, alltså följa med på arbetet genom att göra något själv och få insperation. På webbartikeln har det hittils kommit in 41 kommentarer, det ät ganska lite om ett så viktigt ämne. Men jag tror tyvärr de flesta är trött på att diskutera ämnet och orkar inte bry sig längre. Sanningen är hård!

Jag tänkte skriva lite om några kommentarer ifrån webbartikeln. Bindestrecket är min egen åsikt om kommentaren.

”Det finns en konflikträdsla utan dess like bland lärare och vuxna ute på skolorna. Så fort en vuxen människa med inre trygghet och som inte räds konflikter går in som lärare blir atmosfären helt annorlunda. Det behövs stabila, säkra och trygga vuxna bland barn och ungdomar. Inte några som sätter skygglappar för ögonen.”//Konflikt

– Det stämmer till 100 %, konflikträdsla i sig ger en ond cirkel om man inte börjar tänka på annat sätt. Vanligt är ju att man inte alls vill bli inblandad. Men då kommer vi åter igen till frågan Civillkurage! Mobbning i sig är inte det stora problemet hos ett offer, utan det är publiken, dom som ser på men inget gör. Man accepterar på detta sätt att det är okej att utsätta offret för något sånt.

”flytta på barnen som mobbar inte den som blir mobbad. det ska inte bli ytterligare en bestraffning att det är DU som blir mobbad som ska flytta, låt ungarna som mobbar blir omflyttade.”// Jag säger

– Nej, INGEN ska byta skola/klass, detta löser totalt ingenting, är vi så slöa så vi bara vill skjuta över det till någon annan, ja då säger jag bara, fyy skämms på er som tänker sådär! En mobbare kommer alltid mobba så länge den inte får hjälp, ett offer kommer alltid vara offer så länge den inte får hjälp, båda har det beteendet i sig. Jag satt och sa ifrån om detta i Gomorron sverige inför Jan Björklund i våras. Han ansåg också att lösningen var att mobbaren ska byta. Se klippet här!

”Många som blivit mobbade utvecklar Social Fobi. Är själv med i sajten http://www.sps.nu och där har vi haft omröstningar bl a och det visar sig att väldigt många varit utsatta för mobbing. En del blir sjukskrivna i flera år. Mobbing är därför inget som bara skolan bör engagera sig i, utan hela samhället” // Kalle

– Ja, tyvärr är det mängder som tar sina liv pga mobbning. År 2004 var det 50 st som tog sina liv i åldern 15-19 år, alla kanske inte kan kopplas till mobbning, men ändå. Antalet självmord i Sverige är 3 gånger mer än de som dör i trafiken.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hjälp samhället genom att agera praktiskt!

  1. NN skriver:

    Skolan förstör verkligen många människor, det var ett helvete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s