Människornas grupp tillhörighet

Att veta hur man ska bete sig inom en grupp för offret, är väldigt svårt. Man vågar ju inte ta plats och man tror inte att någon bryr sig. Även långt efter mobbningen har upphört har man svårt med detta. Men man lär sig rätt bra hur man ska bete sig, om man arbetar på sin självkänsla. Jag har tidigare berättar hur svårt och jobbigt jag tycker det är på tex kalas eller fester, då det blir så uppenbart för mig att jag har brister med detta. Jag har alltid varit en av dom där lyssnarna, som gärna lyssnar på andra men säger inte så mycket själv. Det har ju med att jag inte vågar ta plats och ta för mig. Desutom har det mycket med samtalet att göra också, att folk pratar mycket om såna saker jag aldrig upplevt eller vill uppleva och har därför inget att tillföra.

Men en osäkerhet i allmänhet är ju såklart påverkande i det fortsatta livet gällande grupper. Jag undviker gärna större grupper just för allt detta, samtidigt som jag tycker det blir bättre och mer meningsfullt samtal om man bara är två och pratar, då är samtalet riktad enbart till mig. Jag tycker det är dålig stil också att man måste gå ut och dricka för att ens kunna få kontakt med folk, det finns fler andra sociala saker man kan göra. Jag tycker heller inte att vara i grupp för mig, ger något, det blir bara att man snackar allmänt om saker och sen inget mer. Det jag är ute efter är ju längre kontakter med folk.

I gruppsammanhang spelar självkänslan massor av roll, för att våga prata och känna att man tillhör gruppen. Har man inte bra självkänsla, kan man inte hantera grupper.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Människornas grupp tillhörighet

  1. Kristall skriver:

    Hm, vet inte om inlägget jag försökte skriva igår kväll kom fram så jag försöker på nytt. Jag har fortfarande en våldsam ilska inom mig sedan jag läste om skolan som ville höra positiva saker om mobbning. Hur gör jag för att bli av med den ilskan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s