Morgans mission lider mot sitt slut

Det näst sista avsnittet av Morgans Mission har nu sänts. I det avsnittet pratades det mer om den stora massan som inte gör något, men som kan agera. Jag har ju en mening som jag brukar använda mycket ”Agera idag, imorgon kan det vara försent”. Det tycker jag blev väldigt tydligt i detta avsnittet. I programmet såg vi även mer om utanförskap, hur en utsatt person kan tänka/känna när den är ensam. För varje nej du får efter att ha frågat dag ut och dag in om de vill vara med dig, desto mer tappar du ork/lust att fortsätta fråga, vilket i sin tur leder till ensamhet. Därför är det extra viktigt att vi alla respekterar varandra precis som vi är och att alla har rätt att vara en del av gemenskapen.

Detta avsnittet av Morgans Mission blev väldigt personlig och känslig för mig. Varenda ord, varenda händelse i programmet speglade det jag själv gick igenom. Ensamheten, tankarna om att inte vilja leva mer, utanförskapet, uppsatsen som Tammi hade skrivit om skolan och självmord, den tysta massan som aldrig agerade, när man slutade berätta om det som hände i skolan och massa annat. I början av året hade jag äran att medverka i Molly Sandéns musikvideo ”Phoenix” (jag skymtar förbi de första sekunderna), där skulle vi kasta något vi ville lämna bakom oss rakt in i en eld. För att symboliskt elda upp det och lämna allt. Jag kastade i ett anteckningsblock som jag hade skrivit massa elaka och fula ord på som jag har fått höra under min uppväxt. I Morgans mission gjorde dem exakt samma sak. I det sista avsnittet kommer vi se hur viktigt det är att vara en god förebild och att själv sprida bra budskap som gör att vi kommer framåt.

Vi är alla en del av det som sker. Vi alla kan göra skillnad. Vi alla vill må bra och känna oss värdefulla, älskade och respekterade för den vi är. Vi alla har mänskliga rättigheter. Vi alla kan agera för att hjälpa en annan människa. Det är vi som är samhället.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s