Ge inte upp kampen!

Nu avslutas repris inläggen, med detta:

När skolan inte är villig att samarbeta med offrets familj, är det extremt viktigt att föräldrarna ALDRIG ger upp striden om sitt barns rätt att ha det bra. Ibland kan tron och hoppet försvinna hos familjen när ingenting händer och det går i samma spår. Men det gäller att aldrig sluta tro på en framtid, slutar vi tro finns inte ens möjligheten till förbättring. I filmen ”Änglavakt” handlar det just om tron och dessutom att allmänheten utifrån hjälper till, när en familj har problem. Man ska alltid komma ihåg att rätten/lagen är alltid på offerfamiljens sida. Det sorliga är att rektorn har så stor makt över allt, så det gäller att få den att inse felet som skolan gör.

Lyckas man även gå ihop sig fler i ett gäng mot skolan och rektorn, blir det lättare att få det genomfört. Precis så är det med mobbaren, går fler emot mobbaren, ju lättare stoppar vi mobbningen. Det är extremt tungt för hela familjen i en mobbnings situation, föräldrarna känner oftast att de inte räcker till. Men det handlar om att övertyga och få skolan till att ändra tänk, få dom att ta all kränkningar på allvar.

Men åter igen, ditt barns rättighet till en trygg och bra skola ska genomföras. Jag kände enorm meningslöshet när jag var utsatt, jag trodde aldrig på att jag kunde bli fri ifrån mobbningen, därför är det extra viktigt att iallafall föräldrarna har tron kvar.

Ikväll i svt2 är programmet Ramp kl 19:30, som handlar om mobbare. Se!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s