Älska mig!

I måndags fick jag äntligen hem filmen ”Älska mig” av Ronnie Brolin, en film om vänskap, utanförskap och kränkningar. Alice går i högstadiet och blir utsatt för kränkningar och utfrysning, hennes ”kompis” försöker hjälpa henne, men oftast vågar hon inte göra något alls. Man fotar Alice i omklädningsrummet i smyg när hon är naken och sätter upp bilder i skolan, man låter henne inte få sitta tillsammans i matsalen, man skojar om att hon får komma på en fest och när hon vågar sig dit visade det sig att dom inte menade att hon var bjuden. Det är endel runt omkring henne som vill göra något, men inte vågar hjälpa/ingrippa. Till slut går det så långt så så att efter festen springer Alice gråtande till järnvägen och tar av sig kläderna, redo att bli påkörd. Vad som händer sedan får ni se själva! Den är grymt bra och visar verklighetens sanning på ett ett bra sätt.

Se ett smakprov ur filmen här! 25 000 elever har hittils sett den, den används i olika sammanhang i skolor.

Nu har jag börjat med ett nytt projekt, nämligen göra denna blogg till en bok. En av anledningarna till detta kommer jag berätta lite senare, när inlägget är dags framöver. Det tar tid kan jag lova er att fixa och trixa med inläggen så dom lägs i ordning i ett skrivprogram. Men det blir nog bra.

På söndag på luciadagen medverkar jag i en filmvisning på biograften BioRio kl 15:30 vid Hornstull. Kortfilmen är gjord av en amatörgrupp och filmen heter ”Darwins teori”, det är gratis att se den, så kom!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Älska mig!

  1. anonym skriver:

    fan va hemsk film.

  2. sofie skriver:

    vart kan man tanka?

  3. Klasskamrat skriver:

    ”Alice” går i min klass 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s