Att känna sig ständigt osynlig, förstör själen

Det känns som jag är mer synlig på jobbet i år än förra året. Det är många som hälsar på mig utan att jag ens vet vilka det är, vilket är väldigt trevligt. Att säga hej till någon är enormt viktigt för att den ska känna att den är synlig och värdefull. Jag minns att jag hade ganska svårt med att våga höja blicken och säga hej till folk, eftersom jag inte kände mig värdefull och synlig. Det svåra och jobba med det var ju att de andra inte skulle säga hej eller byr sig om mig, vilket då blir en bekräftelse på att man inte syns.

Det räcker alltså med ett endaste litet ord för att offret ska må lite bättre. Det är enklare att förändra än vad du tror. Jag tränade på detta i gymnasiet, jag fick uppgift att säga hej till 5 st per dag i skolan, sedan höjde vi det och sist skulle jag faktiskt starta ett litet samtal. Kan tyckas vara enkelt för er, men jag lovar, det var en utmaning för mig. Jag som alltid varit osynlig och ingen brytt sig om mig.

I lördags var jag med en kollega efter jobbet och då märkte jag mer och mer hur roligt det är med att ha med sig sällskap. Jag går ju som jag sagt tidigare på allting själv, bio, teater, konsert, bowling osv. Detta är ju för att jag överhuvudtaget ska komma utanför hemmet, annars blir det bara tankar. Tänk vad ”små” saker kan göra för att man ska känna sig till lite bättre. 

Imorn är det 12 år sedan Ted Gärdestad valde att lämna livet. Vi skänker all tanke till honom. Hade psykvården varit bättre vid den tiden, hade han säkerligen varit kvar nu.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s