Bara döda fiskar flyter med strömmen

Jag har gång på gång berättat hur viktigt det är att välja sin egen väg genom livet. Det är våra egna liv det handlar om och inte andras, så då väljer man själv. Det är tyvärr väldigt lätt att hänga på skitsnack om folk, men här måste man vara noga med att markera för de andra att det inte är okej. Man måste försöka bryta samtalsämnet och komma in på något annat, annars kan detta bli ett större problem senare. Idag för exakt 2 år sedan flyttade jag hemifrån och 20 mil ifrån familjen, på tal om att gå sin egen väg.

Jag har som sagt alltid gjort det jag själv velat och inte gjort något bara för någon annan vill det. Det är viktigt att vi lever vårat liv till precis så vi vill ha det. Man ska komma ihåg att accepterar kompisarna inte ditt eget beslut, ja då är dom ju inte speciellt bra vänner att ha kvar. Att våga gå sin egen väg kan man alltså förlora vänner på, men enligt mig har jag hellre en vän mindre än en oäkta vän kvar. För att vi ska kunna förändra samhället med normer och annat måste det finnas folk som markerar att man ska välja själv. Välj klädstil, musikstil, filmsmak m.m helt själv om vad som passar dig bäst och acceptera att alla är olika men har lika värde. Att vara annorlunda/speciell är inte något negativt, utan positivt!

Endel föräldrar väljer vad sina barn ska bli och jobba med. Även här är det viktigt att markera att det inte är dom som ska leva ditt liv, utan det är du själv. Jag tror föräldrarna hellre vill ha en lycklig och glad son än en som jobbar med något den inte vill. Grupptrycket som blir i skolan kan vara svår att bryta, men markerar man ordentligt att man inte vill, så är det bättre än att vara tyst. Varför ska vännerna avgöra om du ska röka och dricka? Nej, själv är jag nykterist och röker/snusar inte och jag är grymt nöjd med det. Jag gör det för två anledningar, dels ser jag ingen mening med det och sen vill jag markera att man kan ha skoj utan alkohol. Det blir ju vad man gör det till faktiskt.

Lev ditt liv precis som du själv vill leva det! 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s