Få ord kan göra stor skillnad

Under min skoltid minns jag att folk frågade varann vad de skulle göra under helgen. Jag minns hur ensam och ledsen jag var när folk aldrig frågade mig. Jag hade ju inga vänner, så att aktivera mig på helgen var inte lätt. Detat kan vara en så enkel sak som ett offer reagerar på, att ingen frågar vad man ska göra. Det är ju egentligen väldigt lätt att förbättra detta genom att bara fråga offret vad den ska göra. Det är ju en bekräftelse på att du finns och syns och vi alla vill ju känna gemensamma saker med varann. Att säga ett hej till någon, eller sätta sig bredvid en ensam person kan vara guld värt för ett litet offer.

När jag började på mitt nuvarande jobb första säsongen blev jag helt chockad hur bra och vänligt bemöt jag blev av alla kollegor. Från att ha varit ensam i matsalen, till nu med många omrking mig när jag äter samtidigt som jag faktiskt snackar med och lyssnar på kollegorna. Ibland av ren vana sätter jag mig själv vid bordet, men direkt är någon där och ber att jag ska flytta på mig till deras bord. Detta ger mig en konstig känsla jag aldrig kännt förut. Folk ser mig, folk bryr sig..

Äntligen är sommarlovet runt hörnet för mååånga barn/ungdomar och många barns oro släpps för att vara fri ifrån mobbning i 9 veckor. Ja, tyvärr blir ju inte alla fria bara för att man slipper skolan, mobbningen kan ju fortfarande pågå på nätet. Jag såg redan igår att studentflaken har rullat ut på vägarna igen, med musik och gappande ungdomar. Frihetskänslan jag fick efter min egen studenten och från flytten är obeskrivlig. 17 juni 07 flyttade jag 20 mil bort och lämnade tackvare detta väldigt mycket bakom mig. Jag fick chans att börja om, nya kontakter, nya miljöer och jag kände bara en enda människa dit jag flyttade. Alla har sagt att jag var modig, själv tycker jag att jag bara var realistisk och såg bara möjligheter.

Nu äntligen skärper regeringen skolagen ytterligare. Denna gång handlar det om att det måste finnas skolkurator på varje skola och de ger pengar till skolan för att uppnå detta. År 2011 drar denna lag i kraft. Hallå? Är regeringen sega eller!! Detta skulle ju kommit för länge sedan.. Jaja, bättre sent än aldrig.

Igårkväll kände jag mig väldigt ensam. En fredagkväll då alla umgås, grillar, festar, har filmkvällar, det är försommar då man ska vara ute. Men där satt jag hemma i mitt rum vid datorn och tvn. Jag vill ju bara få spela lite kubb med någon, eller sitta vid grillen sent tillsammans med någon, varför inte med en tjej? Det kom allt lite tårar igår..

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s