Barnens rätt till en trygg uppväxt

Årets Almedalsvecka lider mot sitt slut. I år har det varit väldigt många organisationer och föreningar som medverkat och pratat om barns rätt till en trygg uppväxt, om att förebygga mobbning och psykisk ohälsa. Varje tillfälle det lyfts upp, är ett bra tecken till framsteg. Men jag har nämnt många gånger att vi kan inte bara ligga på nivån om att prata om bristerna, vi måste även agera och göra något åt dom för att förändringar ska ske. Då tänker jag främst på politiker som pratar om de bristerna som finns. För föreningarna gör redan allt de kan för att göra förändringar.

Det mest framgångsrika i årets Almedalsvecka var att det diskuterades mer om självskadebeteende och psykiatrin, som tidigare inte hörts så mycket om. Vi trampar framåt, även fast det går med myrsteg.
Tack till Bris, SHEDO, Föreningen Tilia, Suicide Zero, Barnombudsmannen, Friends och alla andra som medverkat under Almedalen för barns och ungas rättigheter. Kom ihåg att det är vi vuxna som gör att barn får en trygg uppväxt. Tillsammans gör vi skillnad.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s