Skolkning och mobbning hör ihop, tänk på det!

Idag kan man läsa på aftonbladet att en elev skolkade ett helt läsår utan att skolans ens reagerat på detta. Skolkning är ett utav de mest yttre tecknen man kan se när det gäller mobbning. Om man nu ignorerar och inte ser en utav de få tecknena som finns, då är skolan helt dum i huvudet. Jag lyckades klara mitt skolarbete bra ändå utan att skolka, men det är mängder som inte gör det och vågar/vill integå till skolan just för att man inte trivs eller blir utsatt för något obehagligt. Just denna kille var missnöjd med sin klass, vilket inte framgår mer i artikeln men jag utgår ifrån att det var någon slags utsatthet killen var utsatt för. Som sagt, att inte vilja se problemet är det dummaste en skola och folk kan göra.

Jag får som sagt endel mail med anledning av mina föreläsningar ifrån rektorer som svarar något typ med ”det är viktigt arbete du gör, jag blev berörd av det du skrev och ska ta upp detta i ledningsgruppen” Min tanke är nu, tar dom verkligen upp det vidare i gruppen, eller är det bara något de säger för att visa en yttlig del om att det bryr sig? Man börjar ju undra, för ingen av alla dom har senare återkommit till mig för att bestämma ett datum. Det är dålig stil att ens tänka den tanken att man svarar positivt för att inte verka som att de inte bryr sig om problemet.

Jag har märkt att det är lättare att få föreläsningar på mindre städer/orter än just inne i stan i stockholm. De sista föreläsningarna jag nu har inbokade är ju alla 3 i Södertälje. Man är mer medveten om problemet i mindre ställen och det har också framgått att det är mer vanligt i mindre ställen, där alla känner alla och rykten och stämpeln offer blir fast hos många.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skolkning och mobbning hör ihop, tänk på det!

  1. Herr o Fru Svensson skriver:

    Har iofs inte läst artiklen, men om det är i grundskolan det har hänt så är det ju rätt så märkligt med tanke på skolplikten. Känns som om det är någon som inte följer den uppgiften den har. Sen håller jag inte med om att skolk behöver betyda att man är mobbad, skolkade själv och var inte mobbad. Var däremot extremt uttråkad. Inga andra problem…inget strul med föräldrar eller knark what ever, tyckte helt enkelt det var så sjukt tråkigt i skolan.//Herr S

  2. erviluca skriver:

    Mobbning har alltid funnits och det är helt otroooligt att skolorna inte kommit längre med att få bukt med detta. Fortfarande ”blundar” vuxna och vägrar se och förstå! Helt otroligt! Det borde verkligen gå att förhindra! Med SEENDE ögon och LYSSNADE öron!

  3. Kristina skriver:

    ja.du skriver sanning på papper.men okej jag kan hålla med det finns ju andra skäl till att skolka^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s