5 års jubelium med Friendsdagen

Friendsdagen
Igår var det ju som sagt Friendsdagen på Skansen, där 5 600 personer var närvarande, kamratstödjare, lärare och annan personal. Det delades ut pris till bästa skolorna som arbetar mot mobbning och dom gick till Villanskolan, Ängelholm, kategori 3-6,  Hörnefors Centralskola, Umeå, kategori 7-9 och Helixgymnasiet, Borlänge, kategori gymnasiet

Friends undersökning visar också att fyra av tio elever som utsätts för mobbning i första hand väljer att pratar om problemet med en kompis. 22 procent av respondenterna anger att de skulle tala med sin mamma ifall de blev mobbade. Endast 5 procent skulle tala om problemen med sin pappa. Samtidigt svarar nära 15 procent av respondenterna att inte skulle prata med någon.

Det var aktiviteter hela förmiddagen för ungdomarna, man kunde bla testa på hur det var att vara blind. Många företag var med tex Fryshuset, UMO, Tidningen Julia, Swedbank m.m. Efter lunch var det dags för artistuppträdande på scenen där Darin, Maia Hirasawa, Kim & Janet från Made in sweden, Pauline och Star Pilots var med. Programledare var David Hellenius. Det är femte året i rad som dom anordnar en temadag för skolelever och lärare på Skansen. Genom åren har Friends utbildat nära 28 000 kompisstödjare som är verksamma på skolor runt om i Sverige.

Man hade chansen att lära känna och träffa nya vänner. Det bjöds på lunch i form av macka och festis. Vädret var kalas fint på förmiddagen, men vid lunch blev det mulet. Jag träffade både Jo som gjorde Friends artikeln om mig och Linda som föreläste på min temadag. En lyckad och trevlig dag alltså.

http://www.aftonbladet.se/svn/tv/flash/satelliteUnified.swf?aid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2Fnyheter%2Finrikes%2Farticle5140619.ab%3Fservice%3Dtv&mid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2F%3Fservice%3Dtv%26menu%3Dtrue&cid=webbtv_nyheter

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 5 års jubelium med Friendsdagen

  1. Anonym skriver:

    Det varkar ha varit en bra dag där på Skansen. Jag hade gärna varit där om jag hade haft tid. Bra artister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s