Brutalt psykiskt misshandlad inför publik

Ted
Det är lite drygt en månad kvar av vårterminen för barn och ungdomar. Det innebär att snart är det ett uppehåll för drygt 50 000 elever gällande mobbningen. Sommarlovet är den del offren kan ”vila” upp sig på, innan helvetet börjar igen. Jag minns när jag själv hade sommarlov, jag var livrädd att och när det skulle ta slut. Jag var berädd att göra precis allt för att slippa gå tillbaka till skolan och till mobbningen. Jag ville inte fortsätta spy varje morgon, bli brutalt psykiskt misshandlad eller ensam och utstött. De sista veckorna hade jag en väldig oro, nästan samma känsla som man skulle börja i 1:a klass igen, med en förstärkt känsla obehag. Ett offer längtar efter sommarlovet lååångt innan det är dags.

På onsdag är det dags för Friends årliga kamratstödjarträff på Skansen. Det blir aktiviteter, lunch, underhållning och chansen till att lära känna nya människor. En grym och fantastisk initiativ Friends gör varje år i maj. Jag hoppas jag får möjligheten att vara där i år. Det är en viktig dag för hela sverige.

Jag har nu sedan min start av föreläsningar kontaktat totalt 310 skolor. Jag har arbetat stenhårt med temadagen jag hade den 20 mars och haft kontakt med mängder med fd offer, föräldrar till offer och nuvarande offer. I varenda berättelse pratas det om hur dåligt skolan tog ansvar inför mobbning. Vi vet om att en nyutbildad lärare får utbildning om mobbning i 2 timmar under sina 5 år som lärarstuderande. Vi vet om att samhället har en dum lösning på problemet, nämligen att byta skola på offret eller mobbaren, men vi alla vet att det flyttar bara problemet. Vi vet även om att 90% av alla skolor är dåliga på att atbeta med mobbning och hälften av dom kollar inte ens upp sina brister. Vi vet även om att riksdagen och regeringen tar nästan aldrig upp frågan på hög nivå.

I torsdags älsade jag på min förebild Ted Gärdestad och planterade en blomma hos honom. Jag har tidigare berättar om hur dålig psykiatrin är i sverige och hade Ted fått bra hjälp hade han varit i livet idag. På skolorna runt om i landet finns det skolkurator som är endast i skolan 1 gång i veckan och i vissa fall 1 gång varannan vecka. Sååå sjukt dåligt!

Men vad har ni gjort under detta ½ året som jag bloggat och under alla år jag arbetat hårt mot mobbning? Har ni gjort något åt samhället, skriv och berätta!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s