Siffran på sexuella trakasserier

Idag publicerade BRÅ en undersökning på hur många unga flickor som blivit utsatta för sexuella trakasserier över internet, under förra året. Siffran var så hög som 62 %, detta är en skrämande hög siffra, alltså 6/10 tjejer blir utsatta för detta på internet i åldrarna 15-18 år. Trakasserier och hot över internet har ökat kraftigt de senaste året.

Man har diskuterat om hur man ska minska den siffran, dels genom att låta sina föärldrar faktiskt bevaka mer eller mindre sidan hemsidor och forum sajter och att ha ”vakter” som bevakar att inte kränkningar sker på internet. Endel skolor har också blockerat olika ungdoms sajter, för att undvika att detta sker under skoltid. Själv tror jag att anonymitet är en av de olika lösningarna, för då har mobbarna svårare att ta reda på vem personen är, men att de som har hand om sajterna ser vilka mobbarna är. Sen tror jag att alla dessa olika lösningar tillsammans, kan motverka mer trakasserier.

Vi ska komma ihåg en sak, vi alla bär ansvaret för att våra barn och ungdomar ska kunna trivas, detta gäller såklart även på internet.

Här har ni Friends reklamfilm om E-mobbning!

Den 22 februari kommer en välgörenhetsgala äga rum på Lava på Kulturhuset (fortfarande i stockholm), där jag kommer hjälpa till. Friends kommer samla in pengar. Läs mer här!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s