Sommarprat om skolan

Idag Sommarpratade Sara Bruun i P1 om hur det är att vara lärare på skolor där man får möta komplexa problem som måste lösas. Hon berättar om hur vissa föräldrar hotar och pressar lärare, hur vissa elever är. Men hon lyfter väldigt mycket viktiga saker för att komma framåt i arbetet på skolor, bland annat hur man kan implementera (baka in) värdegrundsarbetet i den vardagliga undervisningen, hur viktigt det är att bygga relationer med eleverna, att vara tydlig och konsekvent men också vikten av att känna in klassen/grupperna så man vet vad exakt som behöver jobbas med i den specifika gruppen.

Ni kan lyssna på hennes sommarprat här.

Skolsystemet är ett komplex problem som jag nämnt tidigare, det är ett system där man helt behöver titta på hur grunden ser ut. Grunden bygger regeringen, huvudmän och skolledning. Efter det kan den enskilda skolans grund byggas med skolledning tillsammans med lärare och övrig personal.

Ett annat viktigt sommarprat som varit denna sommar är Mathilda Hofling som pratade om hur hon blev utsatt för sexuella övergrepp i tonåren och hur en del unga blir utsatta och sedan får någon form av psykisk ohälsa. Hennes sommarprat går att lyssna på här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s