BRIS rapport talar sitt tydliga språk

Den nya BRIS rapporten har släppts för kontakterna under 2020. Det var 31 497 kontakter som kom in till dem under 2020 via mail, chatt och telefon, vilket är 4 300 mer kontakter än året innan. Det är också rekord i antalet kontakter över tid hos BRIS. Ingen är väl egentligen förvånad av att psykisk ohälsa toppar även denna gång i ämne kring vad man hör av sig till dem om. Att pandemin orsakat ännu mer psykisk ohälsa är övertydligt i deras rapport, vilket inte heller är förvånade. De unga har hamnat i kläm under pandemin på olika sätt. bland annat dem som lever i socioekonomiska familjer, de som har föräldrar som bråkar och de som har särskilda behov i skolan. Distansundervisning, ovisshet och isolering har skapat mer ångest och nedstämdhet bland de unga.

När vuxna är oroliga för framtiden, känner ovisshet och svårt att hantera vardagen speglar detta av sig till dem unga. Vem ska dem prata med när skolan är stängd och inte kan gå till elevhälsan? De med särskilt stöd som är vana vid att få 1-1 undervisning eller anpassningar, hur ska dem nu få stödet under distansundervisning? Regeringen har missat denna gruppen av elever då man bara har fokuserat på elever som går i särskild undervisningsgrupp eller särskola som får vara kvar på skolan, men vi alla vet ju att elever med särskilt stöd finns i varje vanlig klass i alla skolor.

Läs hela BRIS årsrapport för 2020 här.

Observera stapeldiagrammet till vänster som visar ämnet psykisk ohälsa de senaste 5 åren, där ämnet gått upp 35% jämfört med tidigare år.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s