Du som är man, börja med dig själv!

Internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor.

Nej, män har inte rätten till kvinnors kroppar. En kvinna ska kunna få klä sig precis som hon vill utan att bli tafsad på, hånad, kränkt eller bli utsatt för övergrepp. En kvinna ska inte behöva vara orolig och rädd för att gå ut en mörk kväll.

Du som är man, du äger dig själv och INGEN ANNAN! Du som är man behöver fundera på vilka killkompisar du har, hur dem beter sig i grupp och vilka värderingar de har och hur du själv beter dig tillsammans med dem. Du har val, antingen så fortsätter du umgås med dessa men då markerar du om något inte är okej eller så börjar du se över din vänskapskrets efter andra vänner som inte beter sig med dålig jargong. Man brukar säga att vi blir som vi umgås. Det är något du som man behöver inse! Och nej det betyder inte att just du utsätter andra, men det betyder att du bidrar till den struktur som finns bland män, så länge du inte gör något åt situationen.

Du som är man, du måste börja med dig själv och vara en god förebild för andra män. När du börjat jobba med dig själv, kan du lära andra. På så sätt kan vi förändra den struktur och normer som finns. Börja redan idag!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s