Utbrändhet och uppsägningar

Då var det dags igen, psykisk ohälsa är återigen på nyheterna lite här och var. Det blåser upp i medier lite då och då, men återigen så är det bara ord istället för att agera på det man pratar om. Nu i veckan har en fd psykolog på Bup i Stockholm gått ut med att han sa upp sig för att belastningen blev för stor och han säger till nyheterna (SVT) att man bör fånga upp de unga tidigt i skolan istället. Ja, det är precis så det är, vi få som jobbar med dessa problem, vi får alldeles för stor belastning för att man inte satsar tillräckligt på detta. Det slutar då med att folk säger upp sig, blir motarbetade av kollegor för att man har annan syn och förhållningssätt eller blir utbrända. Vad har vi vunnit på det i längden?

Det blir lite som att bägaren rinner över, verksamheterna märker tillslut att bägaren har runnit över, då försöker de få in någon enstaka person som man tror ska ”rädda” verksamheten. Men för att rädda en verksamhet krävs att man tänker långsiktigt och börjar jobba främjande/förebyggande samt visar att man vill satsa både pengar och rätt personer till det. Det krävs också att man samarbetar och fördelar arbetet rättvist mellan de olika kompetenserna/personerna. För en person kan ju självklart inte rädda hela verksamheten själv.

Frustrationen över att se problem i förväg och ligga stegen före, innan folk ens förstår att det kommer vara ett problem och då inte blir tagen på allvar. Dessutom sitta på en del av lösningen. Den är jobbig att förhålla sig till. Men det är tyvärr en del av min vardag nuförtiden.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s