Goda exempel finns

Jag har fått höra många gånger att jag bara tar upp skolor som jobbar dåligt med problematiken eller inte jobbar alls med det. Det är egentligen inte så konstigt eftersom det finns fler sådana skolor (bara kolla på statistiken ifrån skolinspektionen), än skolor som har ett bra arbetssätt kring detta. Men självklart finns det skolor som är goda förebilder inom området elevhälsa, extra stöd och arbetet med att motverka mobbning och kränkningar.

Den senaste veckan har det spridits via sociala medier om en skola i Helsingborg som har förstärkt sin elevhälsa med 1 beteendevetare, 1 socionom och 1 kurator alla kompetenser inom samma område. De hade fokus på att bland annat få ner antalet skolk och frånvaro ifrån elever. Ni kan läsa mer om skolan i en artikel här. 

Jag har även under åren pratat om den skola jag hade praktik på under VT 2016 (Vittra Jakobsberg), där de har 3 socialpedagoger (1 i varje stadie) som jobbar övergripande kring psykosociala, sociala och extra stöd delen.  Men jag har även en kategori här på hemsidan i menyn, som heter Bra ex på skolor.

Ju fler goda exempel på skolor vi har, desto lättare är det att ta efter ett arbetssätt.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s