Elever är pjäser i ett spel

Igår ringde Nyhetsmorgon mig och ville kolla med mig vad jag anser om att mobbare eller de utsatta får byta skola/klass. De ville även kolla med mig om jag kunde medverka och prata om detta idag, vilket jag kunde. Men de meddelade senare att de hade tillräckligt med folk till inslaget som sändes idag.

Tv4 hade gjort en undersökning där det visade sig att det är mer än dubbelt så vanligt att det är de utsatta som får flytta på sig, jämfört med de som mobbar. Vem är förvånad kring de resultaten egentligen? Inslaget blev klart och tydligt, det är det förebyggande arbetet som ska ligga i fokus och inte flytta på personer/problemen. Redan 2009 satt jag i direktsändning med Björklund och pratade om att ingen ska flytta på sig. Man sitter alltså 2017 och diskuterar exakt samma fråga, det är så pinsamt och frustrerande att se hur vi står stilla gällande detta ämnet.

Man låter elever vara pjäser som flyttas i ett spel, där spelet är ett samhällsproblem. Det är spelet som är problemet, inte pjäserna.

Här ser ni inslaget ifrån imorse.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s