Mot nya äventyr

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ni som följt mig aktivt under dessa år vet att jag har tydliga mål och ambitioner kring att stödja, hjälpa och finnas för de unga som mår dåligt, utsatta eller bara behöver en vuxen att lita på. Jag har insett att min roll på min nuvarande skola, är inte så som jag tänkt att jag vill jobba. Jag har i mån av den möjlighet jag haft försökt påverka min roll och situation på skolan, tyvärr utan några större resultat. Under veckan beslutade jag därför att avsluta min anställning på min nuvarande skola och påbörja ett nytt äventyr på en annan skola. En skola som verkar använda socialpedagoger på det sättet som jag tänker att jag vill jobba på och dessutom den målgruppen jag vill jobba främst med (åk 5-9).

Det är mycket märkligt att man 2016 fortfarande inte har tillräckligt med kunskap kring elever med autism och andra neuropsykiatriska diagnoser och kunna erbjuda dem RÄTT stöd och hjälp i skolorna. Man kan inte tro att man kan trycka in dem i stora elevgrupper och tro att de ska kunna anpassa sig efter andra. Konsekvenserna blir många. Läs mer här.  och här. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mot nya äventyr

  1. isabelle skriver:

    Dom struntar i barnen o många gånger är det lättare å anmäla föräldrarna så slipper dom o då får skolan känna sig viktiga utan att ta på sig ansvaret för barnets utbildning !!!!!!!! Okunskap är lika med mobbing utanförskap o psykisk mobbing o livet tar ett helvete i familjen o föräldrarna förlorar jobb o blir svartlistade o släkten tar avstånd i sin helhet å lärarna står fria o tycker att deras jobb har varit profitionellt

  2. Lycka till på fortsatt färd och tack för den här tiden, jag är säker på att du har mycket att fortsätta bidra med! Så här i början av en ny skola med främst yngre elever förstår jag om du känner att du inte riktigt kom till din rätt. Sedan handlar det förstås inte enbart om kunskapsbrister, utan även om resurser som tyvärr är i allra högsta grad ändliga. Ses o hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s