Sommarlovstider

Jag minns den dagen jag skulle sluta 9:an för 11 år sedan. En frihetskänsla, en lättnad, nio år av plågor av trakasserier, kränkningar, utfrysning och blickar skulle äntligen ta slut. Dagen innan skolavslutningen hade klassen fått läsa en novell jag hade skrivit om min skolgång. Jag ville öppet berätta inför dem hur de hade behandlat mig och hur illa det hade gått för mig under hösten 2003 (mitt självmordsförsök). Av någon konstig anledning tänkte jag, om bara de fick veta hur jag kände mig så skulle de kanske inte agera så mot någon annan i deras nya klass på gymnasiet.

Nu/snart är det sommarlov för elever och en liten lättnad att slippa mobbarna på skolan. Men tyvärr kanske det fortsätter på internet för en del. Då är det viktigt att vi vuxna är medvetna om vad som händer på nätet. Visa intresse för vad som händer på nätet. Skäll aldrig på ditt barn som blivit utsatt ”det är ditt fel för att du var ute på denna sajt”, förminska heller inte problemet samt förbjud inte barnet att besöka dessa sajter. Nätkränkningar tar inte sommarlov!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sommarlovstider

  1. Alexander skriver:

    Minns dagen som igår. Lättnaden och en av få dagar under min depression som jag kände glädje och lycka över något. Minns även hur glada mamma och pappa var för min skulle över att nio långt års helvete äntligen var över. Tack och lov blev gymnasiet bättre där man fick vänner som gick att lita på. Utan dem hade jag inte levt idag. tack för ditt stöd genom att du skriver om mobbning. Att jag inte är ensam eller behöver skämmas för den jag är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s