Praktiken lider mot sitt slut

Jag minns hur nervös och osäker jag var under min första praktikvecka på Capio Anorexi Center. Det var mycket intryck, mycket man skulle lära sig som matordinationer, rutiner, journalsystem, scheman och patienternas namn. Att lära sig hur man ska förhålla sig till situationer  som uppstår var mycket lättare än jag trodde. Det mesta sker naturligt och med sunt förnuft, det viktigaste är att vara lugn och visa empati. Jag har fått med mig en hel del erfarenheter som jag kan använda mig av i det fortsatta förebyggande arbetet som jag gör. Jag har gjort saker som jag inte trodde jag skulle klara av och jag känner att jag utvecklats lite grann sedan dag 1. Jag har insett mer och mer hur mycket en ätstörning påverkar ens sociala liv, då jag har fått ta del av andras upplevelser och situationer under praktiken. Att se maten som medicin vid en ätstörning, var en ny tanke som jag fått under perioden.

Jag blev bra omhändertagen av både personal och patienter, vilket har gjort att jag känt mig väldigt trygg i att vara på praktiken. Dagarna har rullat på och idag gjorde jag min 36.e arbetsdag av 45. Det betyder att det bara är 9 dagar kvar, sedan är jag tillbaka på min skola igen för att lära mig nya saker som jag kan använda i mitt fortsatta arbete. Då kommer vi bland annat läsa om familj/fosterhem.

Under de senaste veckorna har jag fått 2 föreläsningsförfrågningar, vilket förvånade mig eftersom det var förra våren som jag avslutade föreläsningarna. Jag saknar verkligen att föreläsa, men tyvärr funkar inte det parallellt med min socialpedagogutbildning.

För övrigt så söker jag sommarjobb, så är det någon som har tips tar jag tacksamt emot det. Gärna socialt arbete med ungdomar.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s