Utbildningen rullar på

Det har nu gått 5 veckor av min 2 års utbildning som socialpedagog. Vi ha läst samhällskunskap, läs/skrivsvårigheter kring hur vi kan hjälpa de unga som har problem med att läsa, vi har tagit upp lite historia kring socialt arbete, vi har gjort olika övningar som man kan göra med de unga på tex en fritidsgård. Vi har även tagit upp om olika studietekniker, olika inlärningsmoment som finns samt grupp och ledarskap. Hela utbildningen går ut på att vi diskuterar i grupper kring ämnen, erfarenheter och åsikter. Det är kul att gå utbildningen och det är en härlig klass, som jag känner mig ganska trygg med än så länge.

Under 7 januari till den 10 mars kommer vi gå ut på praktik och jag letar just nu för fullt. Jag har varit på två intervjuer hittills på en fritidsgård för funktionsnedsatta, samt på ett Anorexi Center. Vi får se vad jag hittar för ställe att praktisera på. Tips tas gärna emot!

Under nästa vecka kommer vi börja med Utvecklingspsykologi som ska bli väldigt intressant och vi ska även börja läsa om socialtjänsten och socialtjänstlagen. En del av utbildningen är en repetition från när jag gick Ungdomscoach kursen, men det är bara bra att repetera.

Jag har fortfarande lite svårt att våga ta för mig i helklass (utanförskap/kränkningar under skoltiden har satt djupa spår), det går mycket lättare i mindre grupper. Men jag jobbar hela tiden på att förbättra det och att våga mer.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utbildningen rullar på

 1. Olle skriver:

  Ett litet meddelande för att belysa mobbning och stötta de utsatta:

  År 2011 sade en 60-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon hade arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej i 30-årsåldern som bara arbetat där några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att under flera års tid förtala och mobba kvinnans jämnårige son på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne. När detta framkom ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n – Maria Schönefeld – och även Jessicas egen chef Mats Quist, tog hennes parti fullt ut. De ljög ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte till och med lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

  Den äldre kvinnan klarade därefter inte av att arbeta kvar där längre. Hon hade då arbetat där i över 40 år och varit anställd längst av alla och hade bara några år kvar till pensionen. Sonen var lätt utvecklingsstörd och hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Mammans jobb var det enda ställe där han inte hade upplevt att folk varit elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg.

  Jessica själv stod helt utanför hela tiden och behövde inte ens vara med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon hade mått och att det var det absolut värsta hon varit med om i hela sitt liv.

  Den då 50-årige narkomanen, som tidigare jobbat där som vaktmästare, brukade droger även på arbetstid och som den nya VD:n varken hade träffat eller ens visste vem han var, fortsatte att besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig. Han var lika välkommen fortfarande. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

  Alla ni som tar avstånd från mobbning och elaka människor som gör ont mot andra och vill stötta de utsatta: sprid detta vidare. Hon heter Jessica Nilsson Frisk och man kan bland annat få upp bilder på henne på Finest om man googlar hennes namn. Narkomanen är dömd och finns med i Lexbase.se. Arbetet heter PREVENT och ligger på Ringvägen 100 i Stockholm. (www.prevent.se).

  Tack för ordet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s