Vi får aldrig sluta prata om kränkningar

Min föreläsningstermin är över och har tyvärr bara inneburit 6 skolor denna termin. Däremot har det varit några skolor jag redan tidigare varit på, som jag har kommit tillbaka till denna termin. Det är alltid skoj att få en bekräftelse på att det jag gör når ut och är något som folk gillar. Det känns verkligen efter mina 5 år att jag nu tömt ut alla intresserade skolor i de 70 kommuner jag vänt mig till. Jag har just nu ingen aning om vad som händer i höst, om jag fortsätter föreläsa eller om jag gör någonting annat. Jag har på nytt sökt utbildningen jag sökte för ett år sedan till hösten, Socialpedagogiskt ungdomsarbete på skolan jag gick Ungdomscoach kursen på. Om jag kommer in får jag veta inom en månad.

Det är bara några veckor kvar till sommarlovet. Vilket för en del är en period att andas ut på genom att slippa plågoandarna varje dag, medan andra inte kan andas ut för att kränkningarna fortsätter på internet. Nu är en perfekt tid att fundera på hur du varit mot andra under läsåret, säga förlåt till dem och faktiskt ändra beteende till hösten. Det är inte förrän vi tar vårt eget ansvar för våra och andras handlingar som vi kommer framåt i arbetet mot ett bättre samhälle. Dagen innan jag skulle sluta 9:an valde jag att lägga alla korten på borden och berätta inför klassen hur illa de hade gjort mig under åren. Jag gav dem då chansen att be om ursäkt för saker de gjort, vilket faktiskt var 1 person som gjorde då, men som inte var den personen som var värst. Det finns hopp och ljus, man är heller aldrig ensam om att må dåligt eller att vara drabbad av kränkningar. Men det viktigaste, det är aldrig ditt fel till att du blir mobbad!

Oavsett vilken dag eller månad det är på året, så får vi aldrig sluta prata om hur vi ska arbeta fram en nolltolerans mot kränkningar. Vi får heller aldrig sluta ha barnperspektivet på saker. ”Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras kring allt som rör honom/henne” enligt Barnkonventionen. Använd de unga för att få reda på hur saker kan förbättras/lösas.

Mitt samarbete med ungdomar.se, Fryshuset och Föreningen Tilia fortsätter att förbättras. Nästa vecka har vi en planeringsdag för att så småningom ha föreläsningar för varandra för att kunna ge feedback och förbättra oss i det vi sysslar med. Samarbetet med NanneNetwork ligger just nu på is ifrån deras sida. Jag har fått en förfrågan på att föreläsa på suicidpreventiva dagen i september av NASP, vilket jag ser fram emot om det blir av.

Har du någon fundering går det alltid bra att kontakta mig på motmobbning@gmail.com

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s