Nya projekt spånas ut

I söndags hade jag och en del andra volontärer för Suicide Zero en planeringsdag. Tanken var att vi skulle försöka komma på konkreta saker som vi ska jobba med framöver i verksamheten. Det är ju en organisation som ska jobba förebyggande kring självmord och inte på en stödjande nivå. Vi alla hade många idéer och viljor på hur man kan jobba och det var verkligen kul att se alla så intresserade för samma ämne. Ett stort fokus blev på skolan, att försöka sprida kunskapen till elevhälsan. Just nu genomförs en enkät till rektorer för att se hur kunskapen ser ut kring självmord och om de vet hur de ska agera om det sker på sin skola. Organisationen är i startgroparna så gå gärna in och gilla deras facebooksida och sprid den.

Idag hade jag ett viktigt möte med stiftelsen NanneNetwork som också är i startgroparna för sin verksamhet och som är tanken att jag eventuellt ska samarbeta med. Vi diskuterade väldigt mycket kring hur situationerna i skolorna ser ut och hur jag blir bemött när jag besöker en skola. Vi hade många åsikter som var lika kring hur man ska jobba med problemen och de visade ett stort intresse av att lyssna på mina kunskaper och erfarenheter. Nanne Grönvall tyckte att man borde prata om kränkningar mer eller mindre varje dag i skolan. Hon berättade även om en skola där personalen var ute i korridorerna hela dagarna med eleverna och att de åt mat och drack kaffe i matsalen och i elevcafet. Eleverna var väldigt nöjda kring det och det är just vuxennärvaron som är så viktig för att ens kunna nå en nolltolerans mot kränkningar.

Under mötet kom vi fram till att en föreläsning kommer bokas in, så Nanne och de andra i stiftelsen ska kunna se om jag och min föreläsning passar in i deras verksamhet. Nu gäller det bara att hitta ett datum som alla kan. Jag kom i kontakt med stiftelsen för något år sedan i samband med att Nanne hade ett radioprogram. Hon tyckte redan då att jag skulle höra av mig lite senare när stiftelsen hade börjat. Vilket jag gjorde gång på gång under 2013 och nu i början av året fixade de äntligen en hemsida. Gå gärna in och gilla på deras facebookgrupp.

När jag besökte skolan i Norrköping för några veckor sedan gjorde SR Östergötland ett reportage. Det går att lyssna på här. Spola 40 min.

12711_10151933143511685_5427887442349134324_n

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s