Ett hot mot demokratin

En stark och viktig lag vi har är demokratin. Vi har rätt att ge vår egen åsikt på saker, vi har rätt att försvara vår egen åsikt, vi har rätt att kommentera andras åsikter. Vi har även rätt att förmedla hur saker ser ut i vårt samhälle. Att diskutera åsikter är inte alls samma sak som att gå till personangrepp, det är viktigt att komma ihåg. Har jag inte samma åsikter som dig, betyder det inte automatiskt att jag ogillar dig som person eller försöker gå på dig som person. Demokratin ska man aldrig ifrågasätta. Den är enormt viktigt för att vi ens ska kunna få ett bra fungerande samhälle.

I veckan sändes Trolljägarna på tv3 och där kunde man tydligt se hur kränkande påhopp blir ett hot mot demokratin. Det var några i programmet som vågade sticka ut hakan och ha åsikter som kanske man inte enligt normen får ha som åsikter. När de framförde sina åsikter fick de personliga påhopp och hot om att bli mördad osv. De drabbade funderade då på att tvingas sluta skriva de texterna, som de enligt lag har rätt att skriva. Just därför blir detta problem ett hot mot demokratin.

Ett utav problemen med hatet på nätet är att det är så lätt för andra att hänga på mobbaren som sprider kränkande saker och felaktigheter. Det är då en mobb bildas på nätet mot den utsatte. Anmäl då både på webben, polisen och till juridikinstitutet.se om det pågått en längre period och även blockera personerna. Det krävs även att folk försvarar den utsatte.

Det märks att en del provoceras och har problem med att jag skriver så som jag gör på denna hemsida, det vill säga att jag gör samhällets problem synliga och tar upp saker som andra inte vågar ta upp. Jag tänker aldrig låtas sluta framföra min kunskap, erfarenheten och hur samhället ser ut på grund av att några tycker jag gör fel eller vill få mig att sluta. Min demokratiska rättighet och yttrandefrihet kommer ingen att få ta ifrån mig och det ska ingen få ta ifrån andra heller.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s