Terminen rullar på

I veckan har jag haft två föreläsningar, ena för gymnasieelever och andra för åk 6 på en lite mindre skola. För gymnasieeleverna gjorde jag en liten utvärdering, för att få veta om de tyckte att något kunde utvecklas/förbättras med föreläsningen. Det var ingen av de 53 st enkätsvaren som kunde hitta något som kunde förbättras. På frågan vad de hade lärt sig blev svaret ganska ofta att de förstår mer hur det är att bli utsatt och att publiken faktiskt är indirekt delaktiga. Många lärde sig även mer på hur man kan hjälpa/ingripa när någon blir utsatt och vad kränkningar och mobbning kan leda till. Alltså mer eller mindre det som är hela syftet med föreläsningen. Eleverna fick även sätta betyg från 1-5, medelvärdet blev 4.

 

I veckan var jag även på ett möte på Bris om deras informatörsuppdrag som kommer framöver. De behöver folk som åker runt i skolor och visar upp vilka Bris är och vilka rättigheter unga har. Det är tanken att jag ska börja med framöver. På tisdag är det även årsmöte på Bris, ska bli kul och intressant. Temadagen om psykisk och fysisk hälsa på Fryshuset börjar närma sig och är bara 1 vecka kvar nu.

Nästa föreläsning sker i Sala den 28 mars för en skola jag besökte för några år sedan och efter det har jag en den 3 april i Norrköping också för en skola jag redan besökt tidigare och 23 april i Eskilstuna. Vi får se om det dyker upp några fler med tiden. Jag önskar ju även att få medverka i år igen på Almedalen.

Mig når ni på motmobbning@gmail.com

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s