En viktig vecka

Igår var jag på möte med organisationen Suicide Zero som jobbar förebyggande kring självmord, där jag är aktivt medlem. Efter mötet skulle vi lyssna på föreläsning med Ludmilla Rosengren, terapeut och initiativtagare till organisationen. Hon pratade om vilka signaler som de med självmordstankar skickar ut medvetet och omedvetet, hur vi vuxna ska fånga upp och se dessa signaler. Hur vi ska agera går att läsa i tidigare inlägg jag skrivit. Det nämndes även om de olika myterna kring ämnet, att de inte stämmer tex att man inte väcker den björn som sover om man pratar på rätt sätt om det. Föreläsningen fortsatte med en gästföreläsare Camilla Henemark som är Ambassadör för organisationen, som skulle berätta om sina erfarenheter kring psykisk ohälsa, då hon periodvis mår mycket psykiskt dåligt. Hon hade exakt samma syn på psykiatrins brister som jag och många andra har.

På fredag är det äntligen dags, jag gör då årets första föreläsning inför gymnasieelever på en skola i Eskilstuna. Ska bli kul att få stå på scenen igen för att sprida mina kunskaper och erfarenheter kring det förebyggande arbetet mot mobbning och kränkningar. Jag hoppas att det är en bra skola.

På lördag ska jag gå på en minneskonsert för 13 åriga Linda som tog sitt liv 2005 på grund av kränkningar. Det kommer bli snack varvat med musik. Det är viktigt att prata om hur allvarligt kränkningar är, men också såklart om hur vi kan jobba med det framöver.

Är du förälder och behöver stöd kring ditt barn som är utsatt för mobbning eller psykisk ohälsa eller är du ung och behöver någon vuxen att prata med? Jag som ungdomscoach finns alltid tillhands via motmobbning@gmail.com där man även bokar mina föreläsningar. För er som inte sett det, finns nu en menykategori som heter ”Det förebyggande” här på hemsidan.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s