Nytt år med möjligheter

Det nya året inleder jag med att börja kontakta lite skolor, för ett nytt försök till att hitta några som vill boka mig. Hittills har en skola visat intresse och då skulle det gälla att föreläsa för föräldrar. Under mina 5 år som jag föreläst, har ytterst få tillfällen varit för föräldrar, så detta uppskattar jag mycket om bokningen skulle bli av. Jag får lite då och då samtal och mail av föräldrar som känner sig frustrerade och maktlösa när deras skola helt ignorerar de kränkningar och mobbning deras barn går igenom. Vill man ha lite mer råd som förälder har jag skrivit ett inlägg om det här.

Tyvärr är det ju så att det finns en del i samhället som vill tysta ner de stora problemen som anser att jag är negativ och gnällig när jag endast förmedlar den bittra verkligheten, dessa ser jag som det största hotet med att jobba med ett förebyggande arbete. Ingen av dessa kommer får mig att ändra arbetssätt, så det är lika bra ni lägger ner er kamp! Det går inte att veta vad som ska åtgärdas om man inte vet vart felen och bristerna ligger på problemet. Det är ganska logiskt enligt min mening, men tydligen inte enligt några andra. Dessutom är det en del som verkar tro att allt jag skriver eller gör handlar endast om mina egna åsikter och tankar. Det stämmer inte alls, jag representerar alla de barn, unga och föräldrar som hör av sig till mig, bris, rädda barnen, beo osv som pga skam och skuld inte orkar gå ut och berätta deras upplevelser. Vi måste alltid ha fokuset på barnperspektivet om vi överhuvudtaget ska kunna lösa något som rör barn och unga. Kunskaperna och erfarenheterna man får genom att möta dessa drabbade, väger betydligt tyngre än vilken faktabok om problemen som helst.

När jag sökte lite skolor att kontakta fann jag denna text på en skolas hemsida. De har fattat exakt vad det handlar om för att göra skolan mer trygg och demokratisk.

skola hemsida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag planerar in att göra en del större projekt detta året, som ni får reda på framöver. Nu under veckan kommer jag även bli intervjuad för en film som ska säljas till skolor och företag. Hör av er om det är något ni undrar över eller om ni vill ha stöd. Nu finns jag även på instagram: bjornhultman88

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nytt år med möjligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s