Hur påverkas hjärnan vid mobbning?

Idag tog ”Efter 10” upp om hur mobbning påverkar hjärnan, både för mobbare och de utsatta. De utsatta kan få flaschback vid olika sammanhang som känns igen, tex om man kommer in i en skolkorridor eller om man hamnar i grupp eller tvingas hålla föredrag. Det är just därför viktigt att jobba med detta i form av KBT-terapi. Mobbarna får en kortvarig kick i form av dopamin/adrenalin. Ingenting av det som blev sagt under inslaget var något nytt för mig.

Idag var det en viktig rättegång som skedde. Ett fall om vuxenmobbning på arbetsplatsen, där en man blev kränkt och utfrusen. Han fick heller inte reda på information på jobbet som de andra fick reda på. Det slutade tyvärr med att mannen tog sitt liv, för att ingen agerade tillräckligt mycket innan. Läs mer här. Det finns lag om att kränkande särbehandling på arbetsplatser inte ska få förekomma. Det är här man verkligen kan fundera, hur ska elever kunna behandla andra vettigt om inte ens vuxna behandlar andra värdigt? Barn gör som vuxna gör.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur påverkas hjärnan vid mobbning?

  1. Thebrokenhearted skriver:

    Det kan nog vara sant, att det sitter i i bakryggen någonstanstans spec om mn har under några upprepade tillfällen eller lite längre tid blivit utsatt så kan det absolut minnas som det vr igår och det är då känslor svallar upp igen om mna kan eventuellt ju fål liknade flashback antingen själva eller liknande sitaution eller att man känner igen känslan så väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s