Premiär av IRL filmen

Filmen har fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna. På fredag är det premiär av filmen. Medier har fokuserat på dataspelet i filmen, istället för orsaken till varför Elias väljer att spela, dvs det som händer i skolan. Elias flyr in i dataspelens värd för att orka överleva vardagen i skolan och genom spelet får han styrka och mod att hämnas på sin mobbare. I filmen kommer vi se en scen som är så extremt vanlig, nämligen att mobbaren, den utsatte och rektorn sitter i ett gemensamt rum och tror att man ska komma fram till en lösning och tro att Elias vågar berätta sanningen. Vi kommer även se scener på hur lärare ser och hör mobbningen utan att agera tillräckligt. Det bästa med filmen är nämligen budskapet, hur allvarligt mobbning är och vilka följder som faktiskt kan bli. Vilket man oftast inte inser förrän det är försent, vilket vi även får se i filmen.

Det var jätteintressant att läsa manuset till filmen, som jag gjorde för 2 år sedan. Jag kände direkt att det kommer bli en bra film. 1377446_399997786793950_2137904725_nPå tal om film och mobbning, så kommer ytterligare en film om ämnet ha premiär på bio snart, 15 nov. Filmen ”Återträffen” som handlar om hur mobbningen påverkat vuxenlivet, hur mycket ärr och sår man fortfarande har kvar efter barndomen samt hur mobbare och andra är i vuxen ålder. Att gå på en återträff är inte en självklarhet efter många års utsatthet, men Anna Odell som gjort filmen har gjort detta till något positivt för att visa hur verkligheten kan se ut.

Den 13 nov gör jag en föreläsning på en högstadieskola.

Behöver ni stöd, hjälp eller coachning kring mobbning, psykisk ohälsa eller annat så finns jag för er. Maila då motmobbning@gmail.com

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Premiär av IRL filmen

  1. Claes. Jenninger skriver:

    Mobbning är så svårt och komplicerat för de flesta, att man inte vill ta i det. Reaktionerna att :Barn är barn och dom är så elaka, eller: Så har det alltid varit och kommer att så förbli. Eller Det är naturens gång att de svagaste ska slås ut är bara cyniska. Liksom att man hänger upp sig på en ovidkommande detalj eller formulering någonstans i stället för att se budskapet. Men de betyder att man inte orkar ta till sig att det finns lösningar. Och man orkar inte heller ta till sig att det finns ett eget ansvar. Lösningen är information, upplysning, presentera fungerande förslag och ideer. Men de förslagen ska vila på kunskap och realistiska åtgärder, inte på vilda angrepp på enskilda och tankar om att vi ska skapa en ”snällare” människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s