Möjligheternas månad

Augusti är nu här, vilket betyder nya tag med arbetet mot mobbning. Det blir ett nytt läsår för eleverna som tyvärr innebär nya mobbningsfall som vi måste lösa. Det är dessa två-tre månaderna vi har framför oss, som gör att vi har störst chans att förebygga mobbning under läsåret. Därför krävs det att man börjar med arbetet direkt och inte väntar med det tills november och december. Detta har en skola i Södertälje förstått som nämligen ska starta första veckan med värdegrundsarbete och likabehandling. De har bokat in mig på en föreläsning, vilket ska bli spännande och lite nervöst eftersom det var i februari jag hade den senaste föreläsningen. De nöjde sig tydligen inte med en föreläsning, utan det blir även en i Gnesta och i Nykvarn inom samma friskola.

Jag kommer envist att satsa på att försöka medverka i Nyhetsmorgon igen. Ska börja ligga på hos dem redan nästa vecka, så får vi se om det blir något resultat. Min kunskap och erfarenhet ska man ta vara på och sprida så gott det går. Vore hemskt roligt om jag fick göra om tillfället att chatta med tittarna som jag gjorde 2010.

För några dagar sedan läste jag en väldigt bra artikel om hur illa psykvården är i vårt land. Jag har ju gång på gång tidigare berättat alla brister, så artikeln ger en bra sammanfattning om allt. Här kan ni läsa den. Den 24 aug är det stor manifestation mot mobbning på Skansen kl 13. Det blir gäster som Yohio, Jonas Gardell, Molly Sandén, Ulrik Munther m.m.

Vill ni mig något, ha stöd, råd, vägledning eller ställa en fråga, så tveka inte att höra av er motmobbning@gmail.com 070 488 20 96

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Möjligheternas månad

 1. Sveinnsnon skriver:

  Vänta va har sjukvård med skola att göra?

  • Björn Hultman skriver:

   Skola och psykvård har gemensamt att eleverna som tex blir mobbade och får självmordstankar och att skolan inte agerar, mår psykiskt dåligt och hamnar på psyk eller bup för att vårdas av det dem gått igenom i skoltiden. Inget svårt att se kopplingen däremellan. Det är samhällsproblem som hör ihop.

 2. frekar09 skriver:

  Björn,

  Håller med. Nu kör vi full fart från början och ser till att den demokratiska värdegrunden och arbetet mot mobbning hamnar högst upp på agendan i skoldebatten. Kommer under hösten ställa en del frågor med direkt riktning till lärarkollegor runt om i landet i de sociala medierna. Exempel på såna frågor är: Vad är beskedet till landets elever kring hur deras rättigheter ska ta tiillvara? Vad är beskedet till landets elever när det kommer till värdegrunden? Vad är beskedet när det kommer till när och hur demokratiuppdraget ska implementeras i skolan? Eleverna har rätt att få besked om när vi tänker börja ta ansvar för ett av våra två huvuduppdrag som vi haft sedan åtminston LPO 94.

  Det duger helt enkelt inte att komma med en massa ursäkter längre kring värdegrunden. Det får vara slut på ursäkter som att ”det tar lång tid att implementera läroplaner”. Läroplanerna är bindande och gäller från den dag de träder ikraft. Eller menar man att man till exempel om man skulle åka fast i en poliskontroll kan hävda att nä men det tar mig lång tid att implmentera ny Trafiklagstiftning i min bilkörning så därför behöver jag inte följa Trafiklagstiftningen? Skulle inte riktigt tro att en polis skulle köpa det resonemanget om jag nu ska uttrycka mig lite milt.

  Fredrik

 3. skvitt skriver:

  KARMASTUDIO. Vad det handlar om kan du se här: http://skvitts.wordpress.com/2013/08/07/gamla-aftonbladet-bloggare-2/

  Det är ju nytt och man vet aldrig vad det kan bli av det, men ambitionen tycks vara att man som bloggare också ska kunna ha en bra kontakt med andra som bloggar på samma site, som det var på AFTONBLADETs blogg

  Hoppas du dyker upp där.
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s