Sverige det ”perfekta” landet, eller?

FN dagen idag, men följs Barnkonventionen?

Vi har enormt mycket saker att jobba på i Sverige. Var inte så himla naiva och tro att vi har det så väldigt bra, utan våga se dom problem vi har och börja agera för en förändring. Det är allt för lätt att titta på andra länders fel och brister, men vågar vi se våra egna? Barn omhändertas utan grunder, barn får anklagelse för att ha diagnoser utan tillräckligt med utredning, barn har föräldrar som har alkohol/drogmissbruk, barn misshandlas hemma, barn har inte tillräckligt trygg skolgång, dom får inte göra sin röst hörd då många vuxna förnekar, förminskar eller ignorerar deras tankar och känslor, barn lider av psykisk ohälsa och rent av ber och skriker om att få hjälp, barn får inte rätt stöd i skolan, barn som inte får vara sig själva och allas lika värde som inte följs. Behöver jag fortsätta?

Det är 2012 och vi måste agera idag, men egentligen för flera år sedan. Jag tar ett ansvar, men vilket tar du för allt detta?

Mitt öga ska representera alla barns sorgsna ögon som blir svikna av vuxenvärlden.

Minns ni Yasmines fall som jag tidigare har berättat om? Fallet som gick till rättegång i Göteborg för flera års kränkningar, resultatet blev skadestånd på 20 000 ifrån 240 000 som BEO hade beslutat om. Nu har domen överklagats till hovrätten och resultatet blev en prishöjning på skadeståndet till 50 000.  Bevis för att det är värt att kämpa för varenda kränkt elev! Läs mer här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sverige det ”perfekta” landet, eller?

  1. Under flera år har Sverige fått kritik av FN:s barnrättskommitté för att vi bland annat inte ger barn och unga tillräckligt mycket inflytande i samhället. Något som bryter mot barnkonventionen. Och då har vi inte ens nämnt Migrationsverket som begår konsekventa brott mot denna konvention. Jag vill till och med gå så långt att staten i allmänhet och barnministern i synnerhet är totalt oansvariga. Så allvarlig kritik som kommit från barnrättskommittén kan inte bara mötas med tystnad.

    Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s