Att våga se verkligheten i ögonen

Måns 13, Victor 11, Linda 14 alla har dom en sak gemensamt tillsammans med 50 st andra barn och ungdomar varje år. De blev kränkta och utsatta under lång tid, men skolan och personalen tog inte deras mobbningsfall på allvar, så de orkade inte leva längre och tog därför deras liv. Jag har gång på gång berättat om detta och jag kommer tjata om detta flera gånger till eftersom det är så pass allvarligt som det är. Ingen ska behöva ta sitt liv för att vuxenvärlden inte tagit sitt ansvar. Dessa elever har jag hela tiden i bakhuvudet och gör att jag blir triggad av att fortsätta kämpa om kampen mot mobbning. Siffran ska ner till noll!

Det går att stoppa och upptäcka självmord innan det sker. Du kan få mer information och hjälp om detta här.  Det var nu 9 år sedan jag själv gjorde mitt självmordsförsök och det var en lång väg till ett ”normalare” liv igen. Än idag minns jag i detalj vad som hände den dagen och vad jag tänkte. Hur kan det vara som förälder att missta sitt barn i självmord? Jag har lagt ut ett klipp om detta som setts av över 119 000 personer på youtube. Se det här.  Klippet har hjälpt flera att inte ta steget att begå självmord.

Sluta aldrig kämpa!

Det finns nu ny intervju med mig som du kan läsa här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att våga se verkligheten i ögonen

  1. Björn.

    Ett välskrivet inlägg av dig som visar på varför det är så bråttom att få ordning på arbetet med den demokratiska värdegrunden i skolan. Det står i Skollagen att verksamheten skall genomsyras av de mänskliga rättigheterna och vi har också sedan åtminstone 1994 ett demokratiuppdrag som är omfattande och som finns väl dokumenterat i våra styrdokument. Mobbning och andra former av kränkande behandling är raka motsatsen till den demokratiska värdegrund som skall genomsyra skolans verksamhet.

    Sen har vi vissa då som hävdar att det enda skolan ska ha fokus på är kunskapsuppdraget. De här individerna ska vänligt men bestämt avvisas tycker jag. Skolan har dubbla uppdrag och de som inte tar ansvar för demokratiuppdraget följer faktiskt inte de läroplaner vi har i Sverige. Vi får fortsätta arbetet helt enkelt för en mer demokratisk skola. Demokratin måste hela tiden försvaras och återvinnas från de som vill inskränka den. Vi ska använda våra demokratiska rättigheter för att bygga en skola som vilar på demokratins grund, på de mänskliga rättigheterna och på vår humanistiska människosyn. Når vi dit är jag helt övertygad om att också kunskapsnivån hos våra elever kommer att stiga kraftigt och den svenska skolan kan då bli en skola i världsklass.

    Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s