Jag är inte alls dyr!!!

Varje år utser Aftonbladet olika Svenska hjältar som gör det där lilla extra för människor, som brinner för en sak, som tänker mycket på att andra har det bra eller som räddat en människa ifrån en olycka. Utdelningen av priset sker varje år på Cirkus i december och direktsänds på tv4. Att få detta pris är en extra morot för det man håller på med och bekräftar ytterligare en gång att det är viktigt att fortsätta med det man gör. Oftast är dessa människor väldigt fokuserade på andras hälsa före sin egen,  så dom är värda med all rätt till detta pris. Om jag fick bestämma skulle alla som gör något för andra utan personlig vinning få detta priset.

Vill du nominera så gör det här!

Jag har tidigare berättat om hur många skolor det är som tackar nej till mig för att de anser det är för dyrt med 1770 kr per föreläsning. Med det priset kommer man ingenstans i dagens samhälle, där alla andra föreläsare tar drygt 7000 för en föreläsning och det kan man alltså få en hel dag (4 st) med föreläsningar med mig. Jag föreläser knappast för att tjäna pengar, utan för att nå ut med viktiga budskap och att kunna hjälpa andra.  Generellt ser det ut såhär enligt min erfarenhet, friskolor tycker jag är billig medan kommunala tycker jag är alldeles för dyr. Vart tog lika skola för alla vägen? Alla föreläsare tycker att jag ska höja priset, medan jag själv anser att priset är lågt för att det inte ska vara det man kan tacka nej för och även bevis på att jag inte gör det för pengarna.

Den 29-31 okt är det dags för den årliga Skolmässan ”Skolforum” som äger rum på Älvsjö mässan.  Den kommer jag hänga runt på och lyssna på lite olika föreläsningar bla Skolverkets och Skolinspektionens. Tanken är också att göra lite smygreklam för min föreläsning. Häng med du med!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag är inte alls dyr!!!

 1. martin skriver:

  Det är inte du som är dyr Björn det är skolorna som har konstiga prioriteringar. Tyvärr ligger inte mobbing föreläsningar jättehögt upp på inköpslistan

 2. Connextions Norrbotten skriver:

  1250;- + resekostander ligger vi på, o ingen i föreningen tar ut lön eller annan ersättning, är hur mkt att göra för oss både i skolorna och annat.

  • Björn Hultman skriver:

   Förr tog jag 500 kr, det fanns skolor som tackade nej för det också. Detta ämne prioriteras inte i skolorna, det ska helst inte ens pratas om enligt skolorna. Man ska komma ihåg att föreläsningarna är det enda av allt arbete som jag får betalt för. Det ligger enormt mycket annat arbete bakom, tex planering, stötta och hjälpa andra ungdomar som ber om hjälp (diplomerad ungdomscoach)samt marknadsföring inte minst.

 3. benisi84 skriver:

  Otroligt bra blogg 🙂

 4. benisi84 skriver:

  Har länkat dig på min sida tycker fler borde läsa din blogg

 5. Lia skriver:

  Hade vi talat om privatpersoner hade jag kanske förstått något bättre att de skulle finna det något dyrt, men jag ser absolut inte varför det skulle vara dyrt för en skola. Tyvärr verkar inte mobbning tas på allvar idag. Tyvärr tror jag att ”för dyrt” bara är en jättelöjlig ursäkt för skolorna att inte lyssna på dina föreläsningar, men även som ursäkt är det jättelöjligt. Jag föreläser ju om funktionsnedsättningar, vilket jag aldrig tagit betalt för – ändå påstår många att jag skulle vara för ”dyr” – därför tror jag tyvärr att det om pris enbart är strunt. Sedan kan det ju tilläggas att ditt föreläsningsämne, mobbningen, är ju ändå någonting viktigt att ta tag i. Personligen tycker jag bara att det är minst sagt bra att NÅGON orkar engagera sig i ämnet. Många hävdar att mobbning alltid funnits och alltid kommer att finnas, men även om det kan låta sannolikt så betyder inte det att man bara ska sitta ner och göra ingenting. Ju fler som talar om ämnet öppet, desto större chans är det att diskussionen ger effekt.

  *PUST*, detta blev en längre kommentar än jag tänkte mig. Aja, kör hårt! Jag gillar ditt engagemang och ditt bloggande 😉

  • Björn Hultman skriver:

   Tack, jag delar din åsikt och uppfattning om det hela. Visst är det en dålig ursäkt bara för att inte ta tag i problemen. Vi pratar om en skit summan med tanke på att skolan kan bli skadeståndsskyldiga och då handlar det om 100 000 de kan få betala om de ej skött sitt arbete. Vi måste jobba förebyggande, annars kommer det bli så som du säger att folk säger ”det har alltid funnits och kommer alltid finnas”. Med den inställningen kommer man ju ingenstans i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s