Bra start på terminen idag!

Terminens första skolor är genomförda och jag är nöjd över mig själv. Dagen var intensiv och intressant, då jag skulle ha 2 skolor på samma dag med ytterst liten marginal emellan dom.  Men det ordnade sig bättre än jag hade trott. Detta var inför gymnasielever och det var mer eller mindre alla elever som var aktiva för att lyssna. På något vänster lyckas jag varje gång väcka en tanke och beröra dom som man minst anar skulle bli berörda.  Det kändes inte som att det var 3 månader sedan jag föreläste senast, när jag var igång.

Skolorna skulle resten av dagen jobba med ämnet och diskutera olika fall som de skulle få i grupp. På första skolan reagerade jag direkt på ett positivt sätt när jag fick höra att läraren hade delat in grupperna. Indelningen skedde slumpvis i blandade årskurser vilket jag tyckte var fantastiskt bra. Hoppas bara att den idén funkade och följdes upp så att alla var delaktiga lika mycket i grupperna.

Jag har i veckorna kontaktat en hel del kommuners alla skolor. Kanske det ger resultat, men flera skolor har visat intresse i alla fall. Denna terminen har jag även utvidgat mina tankar om att testa om intresset finns på bibliotek och ungdomsverksamheter. Ämnet berör ju oss alla. Nästa skola sker på fredag som jag redan för 1 år sedan besökte, men ska nu återkomma dit inför nya elever.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra start på terminen idag!

  1. Björn,

    Kom och tänka på en sak. Har du testat att höra dig för med Komvux om de är intresserade av ämnet och din föreläsning? Tror du skulle kunna bli rätt ensam om kontakter där om du försöker. Få tänker på Komvux verksamheten när man talar om mobbning i skolan, men jag menar även bland vuxna elever finns det ju garanterat sådana här problem. Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s