Okunskap i media förvärrar!

För er som såg Nyhetsmorgons inslag om mobbning igår, där gästerna var en rektor och skolkurator ifrån samma skola samt en som jobbar med medling. Det sas bland annat att mobbning startar ofta vid en konflikt. Nu ska jag vara riktigt tydlig med att mobbning är och har aldrig varit någon konflikt. Mobbaren och den utsatte känner väldigt sällan varandra och den utsatte har oftast inte ens pratat med mobbaren innan den blir utsatt. Detta uttalande som gjordes igår i direktsändning förstärker därför min och många andras åsikter om hur okunnig skolpersonal är kring ämnet.  Dessutom kan inte personal ifrån samma skola uttala sig generellt kring ämnet när de inte ser verkligheten utanför deras egen skola.  I programmet satt även med en medlare, som enbart jobbar på att lösa problem på ett enda sätt. Det är ju självklart att denna person tror på att sitt arbetssätt funkar.  Fortsätter media att sprida felaktiga kunskaper kring ämnet, så kan vi ju knappast lösa problemen. Undrar ni varför jag inte medverkade? Det undrar jag också, de hade tidigare under veckan tackat nej till mig, vilket jag inte alls förstår.

Jag fortsätter kampen med att hitta fler skolor som är intresserade för föreläsningen. I veckan fick jag en bokning i Västerås. Är ni intresserade av att boka mig så hör av er! Det är nu i början av höstterminen som vi har störst och bäst chans att kunna förebygga ämnet!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Okunskap i media förvärrar!

 1. Tack för intressant inlägg och passar på att tipsa om denna länksamling om mobbning och kränkande behandling: http://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/mobbning-och-krankningar. Ha en trevlig helg! Fredrik

 2. kickie skriver:

  Konstigt att dem tackade nej. Det är ju väldigt viktigt att försöka bekämpa mobbning o andra orättvisor. Du pratar av egen erfarenhet o det är en himla skillnad mot att tex läsa innantill. Men du har väl möjlighet o kunna prata enskilt med drabbade. Jag menar att lärare o andra vuxna måste väl inte alltid va med. Fler människor som du skulle behövas. Jag tror inte riktigt en del förstår hur illa många barn o ungdomar har det, el också vill el orkar man inte se. O nu tänker jag inte bara på kränkningen i skolorna o på nätet, utan även på annat elände.

  Hoppas helgen blev bra.
  Kramizar!

  • Björn Hultman skriver:

   Visst är det konstigt. Jag pratar inte bara av egen erfarenhet utan även för alla dom eleverna jag mött genom åren samt utefter forskare kring ämnet. Du har helt rätt man förstår inte och vill heller inte inse hur illa det ser ut i samhället. Delar dina åsikter!

 3. Martin skriver:

  Bra skrivet Björn:)

  I okunskapens mörka vrår frodas ondska och elakheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s