Hylla dom som ”sticker ut”

Idag i programmet ”Efter 10” tog dom upp hur det är att våga vara sig själv. Gäst var Caroline af Ugglas som verkligen har visat svenska folket att man kan vara sig själv och att det ändå går bra. Det är många som har en åsikt om henne, positiva och negativa och det har vi ju också rätt till att ha, så länge vi inte kränker någon. Många stör sig på hennes sätt att vara eller hennes sätt att sjunga, själv hyllar jag henne för att hon vågar vara sig själv, gå sin egen väg och strunta i vad andra tycker och tänker. Det är precis sådana här frågor vi måste lyfta fram, att våga sticka ut utan att behöva höra en kränkning. Vi har ju en mänsklig rättighet att få vara den vi är, utan att det ska bli rabalder. Vem vill leva ett liv där man blir påtvingad att vara någon annan, bara för att gruppen inte tillåter det? Hylla och stöd dom som vågar vara sig själva istället! För övrigt älskar jag hennes tatuering ”Här snubblar man” som bevisar att man inte behöver vara perfekt.

Lars Arrhenius som är barn och elevombud kommer att sluta snart tråkigt nog. Detta är väldigt sorgligt eftersom det är han som lyft mycket av dessa frågor under 6 års tid nu, som är seriös, ambitiös och tar sitt jobb på fullaste allvar. Vi får hoppas att tjänsten ersätts av en lika bra person. Men Lars kommer börja jobba för Friends från 1 april, väldigt förvånade enligt mig.

Imorgon ska jag föreläsa för lite föräldrar och på torsdag i Norrköping för elevskyddsombud. Efter detta har jag endast 1 skola kvar bokad denna vårtermin, vilket är helt sjukt tråkigt.

I min föreläsning nämner jag om det aggressiva offret. Du kan läsa ett verkligt exempel på det här.

Ni kan även följa mig på twitter @bjornhultman

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hylla dom som ”sticker ut”

  1. Pingback: Värdegrund och mobbning « Fredriks blogg

  2. Lisbeth Pipping skriver:

    Lars Arrhenius kommer nu vara chef på Friends vilket är väldigt bra! Var med på hans avtackning den 27/5. Om inte förr märkte man då hur mycket han påverkat arbetet mot mobbning. Många fina tal och mycket härliga människor mötte jag och min dotter Jonna,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s