Vad är problemet?

Under denna månad kan skolorna anmäla sig till Skolverkets nya utbildningssatsning som ligger på 7,5 hp och genomförs under året. Du kan anmäla skolan för kursen här.

Jag förstår fortfarande inte hur svårt det kan vara att genomföra en obligatorisk kurs om kränkningar inför lärarstudenter. För någon dag sedan fick jag svar ifrån en av universiteten som har lärarprogrammet, svaret blev att jag skulle kontakta studenthälsan, vilket jag också gjorde då. Vi får se vad beslutet blir. Jag hade ju målet förra året att komma in och föreläsa inför lärarstudenter, fortfarande ser det mörkt ut att kunna genomföra det. Vad är problemet undrar man?

I fredags gick Aftonbladet ut med en artikel om en tjej som mobbades tills hon inte orkade leva mer. Tyvärr är jag inte förvånad att det gick så långt, det jag däremot är förvånad över att tjejen tvingades be om ursäkt och förklara för eleverna varför hon är och beter sig på ett visst sätt. Här ser vi alltså ytterligare ett exempel på hur lärarna anklagar offret för att vara orsaken till händelsen. Vi ser även hur dåligt ansvar lärarna tog i detta, då det egentligen är deras uppgift att informera om att det är inte okej att kränka någon oavsett beteende eller utseende. Vi ser även ännu en gång hur fel folk har om personer som har klädstilen emo, som jag redan tidigare skrivit ett inlägg om.  I detta och i 50 andra fall per år slutade det med att familjen förlorade sitt barn, för att skolan ej tog sitt ansvar. Det är dessa barn och familjer jag kämpar för att minska antalet i samhället.

Eva Dahlgrens illustration av gemenskap/utanförskap

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad är problemet?

  1. Nathalie skriver:

    Bra inlägg Björn!
    Folk kallar mig för ”emo” bara för att jag har exempelvis svarta kläder på mig, vad fan har hänt med samhället liksom?

    Ska bli roligt och se dig föreläsa den 23:e i Örebro btw! Då får jag äntligen träffa dig!<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s