Trög termin för mig

Just nu genomförs en utställning på Göteborgs Stadsbibliotek. Utställningen handlar om att vi alla ska stoppa den mobbning som sker i samhället idag. Det är alltså vi alla som bär ansvaret. Idag kommer skolverket att ha en föreläsning och senare under kvällen kommer en psykolog och pratar om hur maktmissbruket i mobbning funkar. Senare i veckan kommer även BEO att medverka där. Detta evenemang har skapats av en bekant till mig, som förlorade sin 13 åriga son i självmord, som även har skapat en minnesfond efter det. Du kan läsa mer om det hela här. 

Denna termin ser ut att bli väldigt få föreläsningar på tyvärr. Jag har endast 2 skolor bokade och jag försöker hela tiden hitta nya. Jag är väldigt ledsen över att ibland tvingas jag tacka nej till skolor på grund av att avståndet till dom är för stor, eftersom jag bara kan resa runt i mellersta delarna av landet. Men det är över 180 högstadieskolor i Stockholms innerstad och det finns många stora städer runt omkring, så det är konstigt att intresset är så dåligt. Jag vill inte att det ska bli min sista termin detta, men så ser det ut just nu tråkigt nog. Jag har ju ändå gjort 52 skolor och hållit på i 3 år. Jag fortsätter även plugga på min ungdomscoachs kurs under denna termin. Det är en rolig kurs, men det känns som jag kan det mesta redan.

Minns ni politikern som ville ändra skadeståndsbeloppet om det är en mindre kommun? Han fortsätter envisas med sin åsikt, trots att han fått mycket påhopp och kritik. Läs den senaste artikeln om detta.

Självmorden bland unga fortsätter att öka.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Trög termin för mig

 1. elina skriver:

  Svar/ Kikat in i bloggen nu och här finns typ allt de jag tänker o tror om mobbning.. Fy.. Att det kan gå så långt så att folk faktiskt blir psysiskt störda och tar självmord.. 😦

 2. Dennis Nilsson skriver:

  Björn!

  Jag har verkligen ett gott öga för dig!
  Efter att ha bekantat mig av din historia om att själv varit utsatt och själv försökt begå självmord så känner jag igen mig själv i dig. Jag blev själv utsatt för mobbning ifrån högre mellanstadiet och hela högstadiet och det gick så långt att jag andra månaden på gymnasiet försökte hänga mig själv.

  Den människan är borta. Idag är jag en helt annan människa och jag är, som du säkert förstår, oerhört engagerad i frågan. Jag har väldigt långt gående planer på att själv börja föreläsa i ämnet, med min egna bakgrund som delmaterial.

  Du är en förebild Björn! Jag är en förebild! Alla vi som vågar prata om frågan är förebilder. Vi behöver bli fler och det glädjer mig att du är med och ökar den skaran!

  Vänliga Hälsningar,
  Dennis Nilsson
  dennis_nilsson@live.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s