Bra vård minskar psykiska ohälsan

Vi måste satsa mer på psykvården! Bra behandlingar hjälper unga ur både depression, självskador och självmordstankar. KBT och DBT är bra terapiformer och måste fokuseras mer på.

http://svt.se/embededflash/2681787/play.swf

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra vård minskar psykiska ohälsan

  1. Sandra skriver:

    Problemet med DBT och KBT är ju att man ofta fokuserar endast på att minska det självskadande beteendet, snarare än att bearbeta orsaken till att det började. För många fungerar DBT super, men det kräver att man kan hantera och mår bra av det rigida program många DBT-terapeuter sätter upp. Ett friare sätt att arbeta är att kombinera KBT och psykoterapi. All hjälp & vård måste anpassas för att passa den som söker den. Tyvärr kan jag inte ge den svenska psykvården mer beröm än att de håller många av deras patienter vid liv tillräckligt länge för att vissa ska nå tillräckligt långt upp i kön för att faktiskt få hjälp, men det vore fantastiskt om man kunde hjälpa alla, eller i varje fall fler.

    • Björn Hultman skriver:

      Absolut, visst har du rätt att den form av terapi fokuserar på att sluta med det beteendet man har. Klart vi måste fokusera på att bli av med sin ryggsäck av det man gått igenom också, men slutar du ett självskadebeteende förändrar du en del tankar också. Kombinationen är bra, så jag håller med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s