Välkommen 2012

Det var ett händelserikt år för mig. Jag besökte 24:a skolor under 2011. Det har varit både roligt och tyvärr många motgångar som jag stött på. Jag har varit med i en hel del mediasammanhang under året också. Bland en av de största delarna var DNs artikel om min åsikt om hämnd, sen var jag ju även med i Nyhetsmorgon för 3e gången, en av min favoritartist intervjuade mig i lugna favoriter, tv4 Örebro var med under en föreläsning och tv4 Västerås gjorde en intervju om mig då de hade tema skola i början av höstterminen.

Jag besökte även min gamla gymnasieskola och föreläste inför mina före detta lärare, jag mötte även på en rent av udda rektor som skällde ut mig totalt, jag har rest runt i mellansverige allt ifrån glesbygd till storstad på en radie mellan Örebro-Stockholm-Gävle-Linköping, vi ska inte heller glömma att det var i år mitt stora bloggadress byte skedde, jag hade även hand om min första temadag inför elever som var väldigt kul och lyckat. Men det viktigaste av allt, jag har hjälpt många unga som mår dåligt, till att både få stöd och hjälp. Vi välkomnar nu år 2012 och hoppas på att vi minskar antalet utsatta elever i skolorna. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

För er som vill ha detta årets alla blogginlägg i bokform går det nu att köpa boken.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Välkommen 2012

 1. Kalle skriver:

  Hej Björn, kan bara önska dig all lycka till under 2012, tror att året blir lika kallt och hårt som alla föregående år…men du ficar det som alltid!

  Väl mött Kalle/http://ordensblogg.blogspot.com/2011/12/barnens-tysta-rop-pa-hjalp.html

 2. idajanols skriver:

  Jag har favoritmarkerat din blogg nu och kommer följa den starkt!

 3. just saying skriver:

  Jag tror inte att säga att du stött på en ”rent av störd” rektor, hjälper i framtiden iaf. Det är lika oschysst, liksom att man skäller ut en annan person.
  Man skulle kunna säga att du, i det sättet, ”mobbar”, eller iaf använder ett glåpord gentemot denna rektor. Jag påstår inte att han hade rätt, men jag menar att iom det arbete du utför, är det nog inte så smidigt att säga att han är störd. Just saying.

  • Björn Hultman skriver:

   Det denna rektor gjorde går inte att försvara på något som helst sätt. Runt om i landet finns det rektorer som inte alls borde vara rektorer, som tänker på sin egen makt och rykte. Dessa rektorer försvarar inte jag, dom tar jag avstånd ifrån och försöker få bort i samhället, för att kunna förbättra skolmiljöerna. Kanske ordvalet var fel, men jag står för allt jag skriver. Rektorn ljög mig rätt upp i ansiktet + inför 300 elever, rektorn påpekade fel efter fel på mig och min föreläsning, men egentligen är det fel på rektorns arbete. Personen gav mig ett stort tack och presenter, men flera dagar efteråt ringer och skäller ut mig. Sådant tänker inte jag stå bakom och försvara! Det markerar jag med ilska, man behandlar mig inte så. Dessutom har jag aldrig berättat om det var en han eller hon, så jag har inte röjt något identitet.

   • just saying skriver:

    Men fortfarande, det bygger på samma sak som du jobbar emot. Eller hur? Glåpord är alltid glåpord. Oavsett ilska eller annat.
    Jag förstår att du känt dig kränkt av honom, men all kritik är inte dålig heller. Beroende på hur man tar till sig den.
    I ditt jobb/föreläsande så kommer denna typ av folk säkert finnas fler av, kan man inte liksom hantera det, utan att ”smutskasta” honom/henne i din väldigt publika blogg.
    Jag tycker inte ditt jobb är något dåligt, så tro inte det. Men det är inte första gången heller som det uttrycks såhär liknande heller. Att du i skrivandet dessutom låter ”arg”, hjälper inte heller. Jag låter hård, men menar bara att i och med det stora offentliga, är det så mycket mer extra viktigt att tänka på hur man uttrycker sig. Ingen annan är större än vad man gör sig.

   • Björn Hultman skriver:

    Min blogg bygger på att förmedla verkligheten hur den ser ut samt ärlighet, den går inte att försköna. Som jag skrev i inlägget, kritiken rektorn gav var dålig, eftersom den inte gav ex på hur det kan förbättras och att jag inte alls skulle syssla med det jag håller på med. Rektorn såg mig som ett hot mot sådana rektorer som blundar för problemen. Min ilska mot sådana rektorer kommer förbli så och det är med den ilskan som får min motivation till att fortsätta kämpa med det jag håller på med. Sådana personer ska man inte dalta med hit och dit, dom ska bli bemötta med en tydlig markering att agerandet är fel. Som du även sett så har jag ändrat ordet till ”konstig” istället. Det handlar inte bara om att jag blev kränkt, det handlar ju om hur rektorns arbete på skolan funkar eller snarare inte funkar.

   • Lisbeth Pipping skriver:

    Detta är att kränka Björn! ser du inte de. Samma sak som mobbarna säger om sina ”offer” han är knäpp, ful, äklig och fel!….skärpning!!!

   • Björn Hultman skriver:

    Anledningen till att folk gillar min blogg är för att jag tar upp verklighetens problem bland skolorna, är ärlig och tar upp känslor. Jag censurerar inte en persons agerande, det skulle försköna verkligheten bland alla skolor som jobbar dåligt med frågan. Hur jag än gör för att ta upp detta problem med denna rektor så anser du ju att det är fel. Det är ju sådana saker vi måste ta upp i debatt om varför de agerar som de gör, därför förmedlar jag hur denna rektor agerade för att ge exempel på hur dom kan bete sig. Hur ska vi annars kunna jobba med frågan om vi inte har verkliga exempel? Jag tar upp massa olika problem som jag har sett på skolor där jag besökt och anser inte att det är något fel att förmedla så som det ser ut.

    Däremot håller jag med om det ordval jag valde för denna rektor i detta inlägg inte var lämpligt och var osmart.

 4. just saying skriver:

  Jag vet, jag har läst din blogg länge. Och därför jag bara påpekar när det uttalas klumpigt.

  Man kan väldigt enkelt vinkla saker, du vet vad du säger, läsaren kan uppfatta annorlunda. Ibland är det så bara. Bra eller dåligt? Kan varken säga vilket, men det är viktigt att skriva ”rätt”, för att få fram ”rätt” budskap, och det är ju det du vill, eller hur ?

 5. Lisbeth Pipping skriver:

  Björn ser att du tagit bort en del av texten och det är bra. Men jag vidhåller att du med ditt uttalande om rektorn kränker.

  • Björn Hultman skriver:

   Jag tar självklart bort enstaka ord som kan förstärka en kränkning. Däremot tar jag inte bort inlägget om rektorn för att jag anser att man måste berätta hur det ser ut i skolor om vi ska kunna förändra.

   • Lisbeth Pipping skriver:

    Hur då? Berätta för mig hur detta skulle kunna göra det bättre i skolorna där ute i landet.

   • Björn Hultman skriver:

    Det är ju bara att säga att vi har olika uppfattningar och åsikter och vi kommer ju inte längre i diskussionen om rektorn.

    Naturligtvis genom att utreda vad kunde denna rektor gjort bättre, vad kan andra rektorer tänka på när de ger kritik eller agerar mot sådana som jobbar med ämnet. Åter igen kan man inte försvara rektorns ljug rätt upp i ansikten inför mig och inför 300 elever samtidigt. En rektor kan dessutom ta hjälp av detta för att tänka extra mycket på hur man GER kritiken som denna rektor gav på ett icke okej sätt. Den kunde ju inte förklara kritiken på ett sätt som gjorde att jag kunde förändra den. Eleverna gillade föreläsningen.

    Elever får även bekräftat att det finns andra än deras rektor som inte agerar korrekt och liknade. Lisbeth, diskussionen är nu slut, vi kommer inte längre. Elever, lärare och andra vuxna gillar min blogg för att jag inte tystar ned saker som händer där ute i landet, samt informerar vad man kan göra åt problemen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s