Grovt våld ökar i skolorna

För en dryg vecka sedan knivskars en kille på ett gymnasium. Något som aldrig någonsin egentligen får hända och inte minst på en skola. Detta agerande ifrån gärningsmannen får mig direkt att tänka på antingen hämnd eller mobbning som det handlar om. I våras blev jag ju intervjuad av DN som ville ha min syn på hämnd och den kan ni läsa här. Reaktionerna blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och min motivation till mitt arbete sänktes ganska rejält efter det.

Det finns forskning på att hälften av alla killar som är mobbare blir kriminella innan de fyllt 24 år, dessutom så har många mobbare själva varit utsatta tidigare . Den informationen tycker jag säger en hel del om hur stort detta problem är i samhället. I våras misshandlades en 14 årig tjej grovt i Malmö och en 16 årig gärningsflicka åtalades förra veckan för detta. Förra året anmäldes 7 621 misshandels brott i samhället generellt i åldern 15-17 år och 9 054 anmälningar (ökning med 2 % från året innan) i åldern 7-14 år, enligt Brå. Såklart är alla dessa inte kopplad till skolan.

Svt rapport tog upp detta om våld i skolan. 15% av pojkarna i årskurs 6-9 har drabbats och 9 % av flickorna. Och nu har det hänt igen, ytterligare en kille är knivskuren på en skola.

Idag fick jag ett samtal ifrån en skola som ville avboka mig. Vad tror ni anledningen var? Det blev för dyrt för skolan tyckte dom. Kostnaden skulle landa på 2300. Jag har ju under dessa 3 år berättat gång på gång hur skolor tackar nej för min föreläsning pga kostnaden blir för stor. Det var en skola en gång som tom ville ha 2 föreläsningar till priset av ett, så snålt och otacksamt!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grovt våld ökar i skolorna

  1. hanna skriver:

    Det finns väl viktigare saker att lägga pengarna på. Jag menar mobbning förstör ju bara en människa och kan ge den men som förstör stora delar av hans/hennes liv. Det är ju inte så viktigt i jämförelse med hur många mattor som finns i gympasalen eller dylikt.

    Tråkigt att det är så många som far illa.

    Bra blogg.
    Ha det bra

  2. Om jag bara skulle ge ett råd för att leva som man lär skulle det vara att endast satsa på är ja sitt humör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s