Dagen var givande även för mig

Jag har nu avslutat dagen på en skola där jag hade hand om en halv temadag. Eftersom jag aldrig gjort det tidigare var jag väldigt osäker och nervös, men inget av det verkar ha lyst igenom. Jag är fascinerad över hur seriösa och vettiga dessa elever var. Det var elevskyddsombud som denna temadag var för och de röstar inte som man generellt brukar göra för valet av vem som blir. De ansöker och sedan görs intervjuer och lärarna avgör sen vilken som är lämplig. Detta har jag skrivit förut om att ALLA skolor måste/bör göra på detta sättet. Underbart härliga elever och det var intressant att höra deras syn och tankar kring ämnet.

Jag fick improvisera en del av dagen också, eftersom jag trodde rollspelet skulle ta längre tid. Men det märktes nog inte. Jag märkte under dagen att eleverna hade svårt att sätta ord på vilka normer de har runt omkring sig. Jag tror det beror på att de normerna bara finns där, utan att man tänker på det. Därför är det bra att stanna upp och fundera på detta.

Jag läste upp lite texter ifrån andra elever som tänkt och tyckt om ämnet mobbning. Ville höra elevernas syn på texterna. Sen fick dom även fundera på vad en bra vän är, hur skolan kan jobba med ämnet framöver och vilka attityder som inte är okej.

Resultatet av elevernas åsikter om dagen såg ut såhär:
Man skulle värdera de olika delarna mellan skala 1-5
Rollspelet 5 = 9 personer 4 = 9 personer
Min föreläsning 5 = 16 personer, 4 =1 person, 3 = 1 person
Diskussionen 5 = 8 personer, 4 = 9 personer, 3 = 1 person

Summering av dagen var alltså att alla elever tyckte den var lärorik och behövdes. De diskuterade även att visa film om ämnet vore bra inför hela skolan och väldigt många tyckte att det är bra att ta in en föreläsare. Jag märkte att många tyckte rollspelet var en bra start, många fick mer sammanhållning i gruppen. Jag lottade nämligen om vilka grupper man skulle hamna i, det fanns 5 grupper med 3-4 st i varje.

Nu har jag bara 2 skolor kvar bokade. Båda är nästa vecka. Tråkigt att det är slut.. vill inte, vägrar! Så hjälp mig att hitta intresserade skolor. Informationen som jag skickat till alla skolor i de 37 kommunerna är skandal att de inte nappat på.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dagen var givande även för mig

  1. zuzurabi skriver:

    Tack, det var jätte roligt att höra på din föreläsning och lära sig så mycket, det var intressant också.

  2. Karolin skriver:

    Hej=)! Jag tänkte be dig kolla in mitt förslag angående mobbning:), du kanske har några tankar kring det med =).

  3. Bla skriver:

    Rosenborgskolan, Ronnaskolan.kringlaskolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s