Att göra en lärare

Aporna gör en lärare!

Har människor hjärta i kroppen egentligen? Jag har ju jobbat med dessa frågor i drygt 3 år. Men jag märker tyvärr inga skillnaden på att folk tar ämnet mer på allvar. Jag fattar inte hur en rektor som inte ens tar dessa saker på allvar fortfarande får sitta kvar. Jag fattar heller inte hur skolorna får jobba så mycket fritt med ämnet som de gör. Det är och ska vara en självklarhet att barnens hälsa går före allt som har med undervisning att göra. När ska lärare förstå att elevernas hälsa och undervisning hänger ihop? Sorgligt hur det ser ut idag. Men tur att det är några i alla fall som jobbar med dessa frågor, annars skulle det nog vara ännu mer kaos.

Det ska bli intressant och se när de första anmälningarna mot lärare kommer in, där läraren alltså misskött sitt jobb och riskerar att bli av med det. Den lagen trädde ju i kraft i somras.

För någon dag sedan ringde en person ifrån någon föräldraförening och undrade lite om min föreläsning. Jag blev förvånad eftersom jag ytterst sällan föreläst inför föräldrar, vilket egentligen är konstigt att jag inte gjort mer.  På diskussionen i måndags togs bland annat föräldrarnas ansvar upp, det var en i publiken som hade märkt att en mobbares förälder hade försvarat sitt barn med att den inte alls mobbar. Jag har tagit upp detta tidigare om hur svårt det är att jobba vidare om alla ska försvara och ursäkta varandra. Erkänn bara felet och misstaget och gör något åt det istället! Ibland undrar man ju om vuxna verkligen är vuxna.  Man ska heller inte vara förälder om man inte kan ta hand om sina barn, för allas trygghet är det då bäst att barnet får bo på ett familjehem.

I morgon drar jag till Norrköping och tittar till en skola om hur de jobbar där.  Det blir min 46e skola.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s