44 skolor och snart 3 års dag

Dagens skola, 44:e i ordningen var både intressant och lite givande. Inför 15 gymnasieelever som skulle ha föreläsningen som grund till ett fortsatt arbete med både etik, starta en antimobbningsverksamhet och en likabehandlingsplan. Bra val till grund för detta tycker jag. Det blev lite frågor mer ingående om självskador som jag sällan i detalj berättar om hur jag själv skadade mig. Sådant är jag väldigt noga med, så det inte blir triggande. Men detta var ju inför elever som går psykologi kurs. Vi pratade även vad elever har för rättigheter.

Det är tuffare än man tror att försöka driva på folk till att arrangera och hjälpa till i en tv sänd antimobbningsgala. Har nu gått alla vägar man kan gå utan något som helst resultat. Om en vecka är det världens barn gala på tv, precis världens barn, inte Sveriges för dom ser man ju inte på det sättet.

Nästa skola är om en vecka i Uppsala. Har bara 1 skola i veckan nu framöver, så jag hoppas på mer denna höst. Det är dessutom snart 3 års ”friande” på både bloggen och på mitt arbete. Under dessa år har jag mött mycket motgångar tyvärr kring dåliga skolor som inte är samarbetsvilliga, men även motgångar kring mitt arbete. Hösten/vintern ser lite osäker ut kring arbetet.

För en vecka sedan hade jag dessutom möte med frågepanelen på ungdomar.se där vi pratade om förändringarna som måste ske på sajten, så att så många som möjligt får svar på sina frågor. Intressant möte då jag faktiskt inte träffat dessa personer förut.

För övrigt är en bekant till mig nominerad till Svenska Hjältar, tjejen som jag tidigare berättat om som gick igenom en rättegång, efter långvarig mobbning. Läs det här.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s