Dags att nominera

Det är dags att nominera folk till Svenska Hjältar. Det är en stor och viktigt titel, som handlar om folk som gör en viktigt sak för samhället, som hjälpt andra i svåra situationer. Priset delas ut av Aftonbladet i slutet av året. 2009 vann 10 åriga Liv priset för att hon samlat in pengar till skolan, så att de kunde bjuda in Friends. Tycker du jag är värd den så kan du nominera här

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/formular/article13525964.ab

(för er som inte vet så är Huddinge min ort)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Dags att nominera

 1. RaspberrySodaPop skriver:

  Svar: Tack så mycket för din välformulerade och väldigt kloka kommentar 🙂 Har du läst början av min roman som har självbiografiska inslag och som handlar just om mobbning ?Om inte läs på http://jakoblinden.digitalportfolio.se/egna-ber%C3%A4ttelser/annas-historia!-4219637

  Btw får jag fråga hur du hittade min blogg 🙂 ?

  • Björn Hultman skriver:

   En utav alla de sakerna jag gör i mitt arbete är att söka upp bloggar där folk skrivit inlägg om ämnet, för att kunna förmedla kunskap, information och såklart reklam för min blogg. Svårare än så var det inte att hitta din blogg, haha! Ibland är det föräldrar som skriver inlägg om deras barn som är hårt utsatta och då fiskar jag upp dom och försöker hjälpa till, eller ibland är det någon som har helt fel bild av vad mobbning är och går till och då rättar jag till den informationen för det är bland annat okunskapen i samhället som gör att vi har så stort problem vi har.

   Jag har läst igenom din historia och kan säga att den känns igen av både mig och många andra. Det finns många röda trådar i alla mobbningsberättelser, bland annat vuxenvärlden som sviker eller dom där som tittar på men aldrig vågar ingripa. Jag känner igen mig i din beskrivning med att höra hur ful man är och att man aldrig kommer få någon pojk/flickvän.

 2. Björn:Vet inte om du följer upp kommentarer i bloggar, men som min goda vän Philip sa, fast jag föredrar att förklara själv med snällare ord. Det där är från snyggastchatten. Där folk sitter och skriver till en en massa sjuka saker, den där killen har skrivit till mig femtio gånger förut, och alltid samma saker ”vill du knäa mig i skrevet, kan du inte dra ihop ett tjejgäng och med högklackar knäa mig i skrevet, ni får slå ner mig o göra vad ni vill med mig” För att killen är sjuk i huvet och tänder på det. Jag står fullt ut för det jag skrev till honom, jag orkade inte med honom, och med tanke på att han en gång förut sagt till mgi att tjejer förtjänar att bli våldtagna, att dom ber om det, var jag väldigt snäll och sa bara att jag skiter i hans problem, och att han kommer vara forever alone, du får väga som du vill i det. Tycka att jag gjorde rätt eller fel, men jag tkr att han gott och väl kunde ta den där skiten, då han inte har det där problemet, han skulle vilja ha det, men han är ett fake. Du får ha det fint.

 3. sarah eklöf skriver:

  Klart du är värd den titeln! Ska nominera dig direkt!
  Har även svarat på din kommentar i ett mejl, och jag tycker det låter jättebra! Jag intervjuar gärna dig och har med i boken!
  jag skrev det utförligare i mejlet så jag hoppas du ser det!

  Hör av dig!

 4. mikaela skriver:

  sv; helt rätt det du skriver. Jag har själv blivit smått mobbad.
  Du kan läsa mina privata blogg, jag va tvungen att skriva av någon stans. Så jag gjorde det på en blogg.

 5. Sv ang mitt inlägg om mobbning: Det var inte meningen att trampa på någons tår med mina bilder på min son. Jag har själv varit utsatt för mobbning under många år och själv mått så pass dåligt att jag velat ta mitt liv. Jag förstår inte din starka reaktion på två bilder där min sons faster gör grimarser på honom?? Jag försökte inte på något vis förlöjliga mobbning eller vad du nu trodde/uppfattade det som.
  (om du svarar mer fortsätt gärna göra det på min blogg)

 6. danten89 skriver:

  Jag blir rädd.
  För att folk blir allt mer mobbade idag, samtidigt som folk är emot mobbningen allt mer.
  Jag får inte kombinationen att gå ihop?
  Är folk så pass rädda för att bli mobbade själva?
  Det är ju överallt som mobbning sker. det räcker med att se ett gäng tjejer fnissa åt en gammal gubbe på stan, det är lika mycket mobbning det.

  • Björn Hultman skriver:

   Ja precis, det finns överallt. Men det handlar om en osäkerhet hos folk också och grupptryck. Problemet är när vuxna mobbar, då lär sig ju barn göra lika dant.

 7. izabelle skriver:

  Svar: Du har helt rätt i det du skriver. Människor, barn som vuxna, som blir utsatta för mobbning behöver bara något litet som du säger ett ”hej” för att deras dag ska vara räddad. Friends-reklamerna om mobbning tycker jag är så fina och gör mig helt gråtfärdig, att människor så gärna vill göra illa varandra jämt och ständigt. För att inte prata om all internetmobbning, det är ju så himla enkelt att sitta bakom en skärm och skriva elaka saker till någon ensam stackare. Jag tror inte dom här mobbarna förstår hur illa dom kan göra en människa. Jag försöker på olika sätt försöka få mina bloggläsare att förstå att bara för ens liv inte alltid är perfekt, så är det inte förstört. Varje ny dag är en ny chans för alla att börja om. Fortsätt med det du gör, det är såna människor som du som gör världen till en bättre plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s